1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Putovanja
  6. /
  7. Najbolje destinacije u Srbiji...

Najbolje destinacije u Srbiji za putovanje u pedesetim: Uživajte u lepotama naše zemlje

18. мај 2024.

| Snežana Vranić
I odmorite u pogledu...

Kada smo željni avanture, putovanje nam je prva opcija. Međutim, često zaboravljamo da naša zemlja ima toliko predivnih mesta za obići. Najbolje destinacije u Srbiji za putovanje u pedesetim će vas oduševiti.

Srbija je zemlja sa predivnim prirodnim lepotama koje često zanemarujemo gledajući u druge zemlje. Osim toga, ovo je idealno za one koji ne vole da puno vremena provode u autu ili autobusu. Evo nekoliko sjajnih ideja za odmor koje će vam prijati.

Najbolje destinacije u Srbiji za putovanje u pedesetim

Novi Sad

Drugi po veličini grad u Srbiji je mesto koje odiše raznolikošću, tradicijom i vibracijom modernog urbanog života. Novi Sad je poznat po svom multikulturalnom karakteru i to je ono što čini da ovaj grad odiše posebnom atmosferom.

Grad je prepun galerija i muzeja i raznih kulturno-istorijskih znamenitosti. Pored toga, restorani uz Dunav i u samom centru grada imaju predivnu gastronomsku ponudu. Obilazak Petrovaradinske tvrđave je svakako jedan od najboljih mesta za posetiti. Osim toga, Dunavski park, Muzej Vojvodine, kao i sam centar grada će vas oduševiti divnom prirodom i arhitekturom.

Jezera u Beloj Crkvi

Bela Crkva je poznata i kao Vojvođanska Venecija jer ima 7 jezera koja su postala veoma popularna. Plaže su uređene na Glavnoj jezeru i Šljunkari. Svako od jezera je specifično i jedinstveno na svoj način. Tu možete pronaći i skrivene i mirne plaže koje su skrivene od provoda na plaži. Ukoliko ste avanturisti i volite šetnju, možete otiđi i do Vršačkih planina i uživati na prelepom vidikovcu.

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je sigurno jedna od najvećih i najpoznatijih banja u Srbiji. Ovo je destinacija koja odiše elegancijom i lepotom. Ona ima veliki broj izvora mineralne vode koje imaju lekovita svojstva i koriste se za tretmane i lečenje raznih oboljenja. Osim toga, Vrnjačka Banja ima veliki park i predivno romantično šetalište koje predivno izgleda u proleće. Crkva Rođenja Presvete Bogorodice je takođe nešto što bi trebalo da obiđete jer će vas oduševiti svojim izgledom.

Ergela i farma „Stari Tamiš“

Ova ergela ne spada u klasična turistička mesta, ali se nalazi na pola sata od Beograda. Za posetu je potreba najava, ali imate mogućnost da vidite ergelu sa oko 30 lipicanera. Ona ima i jezero u obliku potkovice, a uz njega i mali ZOO vrt. Nakon obilaska ovog dela, možete otići u konake sa prelepo sređenim dvorištem.

Najbolje destinacije u Srbiji za putovanje u pedesetim: Beograd

Beograd je najveći i glavni grad Srbija i svakako je destinacija koju ne smete zaobići. On je prepun brojno kulturno-istorijskih znamenitosti i sa izuzetnom gastronomskom ponudom. Ono što svakako treba obići u ovom gradu jeste Skadarlija koja odiše duhom starih vremena, predivni Kalemegan, kao i hram Svetog Save. Osim toga, Muzej istorije Jugoslavije takođe ima mnogo toga da ponudi.

Carska bara

Carska bara nosi i naziv „Džungla Banata“ jer obuhvata ostatak nekadašnjeg glavnog područja duž gornjeg toka reke Begej. Ovo je idealno mesto za ljubitelje divlje prirode i posmatranja ptica, životinja i preko 500 vrsti biljaka koje su ovde pronađene. Takođe možete otići na višečasovni izlet brodom. Takođe možete i da svratite u selo Ečka gde imate priliku da vidite lovački dvorac „Kaštel“ koji je sada adaptiran u hotel sa restoranom.

Sokobanja

Ovo je skriveni dragulj istočne Srbije. Ona je ujedno i jedna od najstarijih banja na našem tlu. Smeštena je u podnožju planine Ozren i ona je pravi izbor za odmor i opuštanje. Možete se upustiti u istraživanje Sokograda, a ako volite šetnje u planinama možete otići i do vodopada Ripaljka. U svakom slučaju, grad ima i ogromne parkove i niz istorijskih znamenitosti, pa stoga ima za svakoga po nešto.

Za kraj, nije Srbija ali jeste destinacija koju za života vredi posetiti. Aleksandra Vučković nas vodi sa sobom put magične Toskane i nesebično nam poklanja svoje savete i preporuke. Pročitajte ultimativni vodič u novom Marie Claire izdanju maj/jun 2024. koji je već u prodaji. Potražite ga na svim kioscima.

 

Izvor slike: Valek/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate