1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Putovanja
  6. /
  7. Egzotična i luksuzna putovanja:...

Egzotična i luksuzna putovanja: Tri ostrva koja morate posetiti!

09. јун 2024.

| Snežana Vranić
Sredozemno more i Jadran nude uzbudljive destinacije za otkrivanje...

Ukoliko tražite egzotična ostrva za letovanje, nemojte zanemariti ono što nam nude Sredozemno i Jadransko more. Rajski pejzaži i uzbudljiva atmosfera će vas sigurno oboriti sa nogu.

Dok neka ostva mame pažnju mnogih po svojoj popularnosti, neka ostrva ostaju neotkrivena, a imaju mnogo više da ponude. Evropa je puna očuvanih bisera, a ova tri ostrva u Sredozemnom i Jardanskom moru su svakako jedni od njih. Ibica, Filikudi i i Lopud vam nude pregršt fantastičnih mogućnosti.

Egzotična ostrva za letovanje

Filikudi

Ostrvo je namenjeno za ponovno otkrivanje jednostavnih letnjih radosti. Kako nije u pitanju klasično turističko ostrvo, on je uspeo da očuva svoje čari netaknutim. Ovo ostrva pripada Eolskim ostrvima, a život je tamo ispunjen jednostavnim čarima kao što su šetnje obalnim stazama i mir bez gradske i turističke vreve.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Isole Eolie – Aeolian Islands 🌋 (@socialeolie)

Ostrvo je malo, pa možete automobilom preći na drugu stranu ostrva i da istražite uzbudljive barove i kafeterije kao što je La Sirena ili Da nino u luci. Pored toga, možete prisustvovati raznim lokalnim događajima. La Sirena je svakako jedan od ekskluzivnih restorana i hotela,  a u blizini se nalazi umetnička galerija.

Egzotična ostrva za letovanje: Ibica

Balearsko ostrvo obiluje bogatim pejzažima i seoskim životom. Ibica pruža rajski osećaj na plaži obloženoj tirkiznom vodom, a tu je i put koji seče prelepa crvena zemlja ostrva. Ostrvo je utočište mira, luksuza, uživanja i opuštanja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MORE THAN IBIZA (@morethanibiza)

La Pandilla je  odlična adresa, kako za boravak tako i za uzbudljiv noćni život. Nju možete i privatizovati. Pored toga, postoji mnogo divljih uvala, a ostrvo ima više od 200 km plaža.

Lopuda

Lopuda je hrvatsko ostrvo u srcu elafitskog arhipelaga u Jadranskom moru. Ovo je ostrvo usporenog života, jednostavnih zadovoljstava i ponovo otkrivenog detinjstva.  Ostrvo je veoma malo, pa vam čak automobil i ne treba. Odavde trajektom možete doći do predivnog Dubrovnika.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели PAIX 🕊 (@paix.love)

Možete uživati u večerama uz zalazak sunca i uživati u umetničkom paviljonu “ Your Black Horizon Art Pavilion“ koji je 2005. godine izgradio arhitekta David Adjaye.  Možete prošetati predivnim starinski rimski put i pogled sa vrha oduzima dah.

Izvor slike: Wirestock/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate