1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Putovanja
  6. /
  7. Ekskluzivne kućice na drvetu:...

Ekskluzivne kućice na drvetu: Novi trend kada je putovanje na odmor u pitanju

17. јун 2024.

| Snežana Vranić
Ovakvi odmori prijaju i mentalno i fizički...

Ukoliko još niste odlučili gde biste na odmor, ne očajavajte. Ekskluzivne kućice na drvetu su novi trend koji osvajaju i mame svojim luksuzom.

Sve se više u našim životima razvijaju porivi da se isključimo i pronađemo utehu u prirodi. Stoga i ne što su kućice na drvetu postale toliko tražene i cenjene. One prosto spajaju nostalgiju iz detinjstva i povezanost sa prirodom. U njima ćete naći spokojan beg od svakodnevnih pritisaka.

Zašto su ekskluzivne kućice na drvetu toliko popularne?

Danas postoje luksuzne kućice na drvetu u kojima možete bukirati nekoliko dana. One nude zadivljujuće poglede, intimnu povezanost sa prirodom i tišinu šume stvarajući i ljudsku želju za jednostavnošću.


„Kućice na drveću nas pozivaju da zastanemo, udahnemo i zaista cenimo lepotu koja nas okružuje u trenutku. Cilj je da stvorimo prostor u kojima se ljudi mogu duboko povezati sa prirodom, ostavljajući nama obnovljen osećaj mira i posvećenost održivosti“, objašnjava Anselm Guise (Anselm Giz), osnivač Rewild Things apartmana kućica na drvetu.

Dizajn kućica na drvetu

Često su ove kućice opremljene rustikalni nameštajem i izrađene od održivih materijala. Neretko ih krase i prozori od poda do plafona kako bi pružile fantastičan pogled u prirodu nadohvat ruke, a oni takođe i unose svetlost u kućicu. Kada su u pitanju kućice pomenutih apartmana, one koriste i solarnu energiju kako i sisteme za prikupljanje kišnica.


Bajkoviti ugpđaj svakako pruža i upotreba obnovljenog drveta i organskih tkanina koje doprinose šarmu. Boravak u ovakvim kućicama na drvetu će vam pomoći da se povučete od gužve i užurbanosti svakodnevnog života.

Ekskluzivne kućice na drvetu vam pružaju i mogućnosti za zanimljive aktivnosti

Postoji mnoštvo opuštajućih aktivnosti koje vam mogu pomoći da uronite u svet prirode i da probude vašeg unutrašnjeg avanturistu. Bilo da ste planinar u srcu ili tražite miran odmor, ovakva mesta vam mogu dati niz rekreacija.

Šetnja prirodom

Istražite područje netaknute prirode kroz samostalne šetnje. Ovaj spoj sa prirodom i ekosistemom izbliza svedoči o živopisnom biodiverzitetu. Osim toga, kroz šetnju ili prozore vaše kućice možete posmatrati i životinje koje tu stanuju, ne ometajući ih u njihovom svakodnevnom funkcionisanju.

Gledanje u zvezde

Jedna od svakako najdivnijih i možda najviše umirujućih aktivnosti jeste posmatranje zvezda. Sve što treba jeste da izađete na terasu, ponesete ćebe, udobno se smestite i zaronite u čarobni svet neba.

Ekskluzivne kućice na drvetu nude i šumsko kupanje

Japanska praksa Shinrin-yoku se drugačije naziva šumsko kupanje. Krenite u meditativne šetnje kroz šumu koje imaju za cilj da smanje stres i poboljšaju blagostanje tako što ćete zaista uroniti u atmosferu šume i udisati čist vazduh upijajući energiju drveća.

Joga i meditacija na otvorenom

Ukoliko ste ljubitelji ovakvih praki, to vam svakako neće škoditi. Podmladite svoj um i telo sesijama joge i meditacije koje se održavaju u spokojnom prirodnom okruženju. Zvuci šume pružaju umirujuću pozadinu, poboljšavajući vašu praksu i donoseći osećaj mira i ravnoteže.

Naravno, ekskluzivne kućice na drvetu mogu biti različite. Ovo je trend koji je u svetu sve popularniji, a sve što vi treba da uradite jeste samo da odaberete mesto gde ćete da odsednete i uživate u povezanosti sa prirodom.

Izvor slike: Son Ja/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate