1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Putovanja
  6. /
  7. 10 razloga da odete...

10 razloga da odete na Tenerife 2024. sa partnerom

02. април 2024.

| Snežana Vranić
Vreme je da rezervišite termine...

Putovanje na Tenerife je nešto o čemu svi maštamo. I to sa dobrim razlozima. Ovo je savršena ideja za letovanje u paru ove godine.

Ovo Kanarasko ostrvo je dom pravog raja mogućnosti. Ovo je idealna destinacija za one parove koji žele da istraže nove avanture, uživaju u raznim aktivnostima u slobodno vreme ili da urone u luksuz i uživaju u uzbudljivoj kuhinji.

Zašto je putovanje na Tenerife savršeni letnji odmor?

Kako se bliži letnja sezona, većina parova traži mesto za poseban beg. Ovo je destinacija na kojoj možete ostaviti svakodnevne brige iza sebe i zajedno uživati u nekoliko dana odmora. Ovo je mesto gde ćete moći da se zabavljate, istražujete i doživljavate nove senzacije. Ovo ostrvo prati glas da je to ostrvo koje budi emocije, a onda je jasno zašto je savršeno za parove.

Idealna klima svih dana u godini

Klima je veoma važna kada biramo mesto za odmor. Naravno da je poželjno da je to prostor u kom je stalno lepo vreme. Na Tenerifima je uvek proleće. Prosečna temperatura je oko 23 stepena. U zavisnosti od lokacije na ostrvu, možete iskusiti različite mikroklime koje poboljšavaju osećaj udobnosti koje Tenerife nudi.

Jako je dobro povezan sa celim svetom

Još jedna vrednost zbog kojih su Tenerifi jedni od glavnih favorita jeste njegova pristupačnost zahvaljujući dvojima velikim aerodromima. Oni su povezani sa praktično svim glavnim gradovima unutar zemlje i region je uvek otvoren za sve, bez obzira na mesec.

Putovanje na Tenerife nudi neverovatne lepote prirode

Polovina Tenerifa se sastoji od 43 zaštićena prirodna prostora nudeći izuzetne pejzaže od severa od juga. Nacionalni park Teida, ruralni parkovi Anaga i Teno, litice Los Gigantes su samo od nekih prirodnih lepota koje se nalaze na Kanarskim ostvima.

Putovanje na Tenerife nudi neverovatne lepote prirode

Polovina Tenerifa se sastoji od 43 zaštićena prirodna prostora nudeći izuzetne pejzaže od severa od juga. Nacionalni park Teida, ruralni parkovi Anaga i Teno, litice Los Gigantes su samo od nekih prirodnih lepota koje se nalaze na Kanarskim ostvima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Somos Tenerife (@somostenerife)

Izvor uzbudljivih gurmanskih iskušenja

Za one koji vole gastronomiju, Tenerife je uvek dobra opcija. Oni imaju veoma prepoznatljivu kuhinju koju krasi tradicija sa jednostavnim i izuzetnim jelima gde su riba, morski plodovi, zec ili med jedni od glavnih sastojaka. Osim toga, Tenerifi su poznati po vinima u regionu.

Zagarantovana zabava za slobodno vreme i zabavu

Na Tenerifima, slobodno vreme i zabava su veliki stubovi turizma. Svakog dana, ostrvo nudi široku listu uzbudljivih aktivnosti, od muzičkih emisija do široke mreže muzeja. Osim toga, Tenerifi imaju imaju veliki broj klubova na plaži i barova na krovu.

Putovanje na Tenerife će vas upoznati sa uzbudljivom istorijom

Za one koji vole istorijske enklave, Tenerife ima niz neophodnih mesta za posetu. Stari gradovi San Kristobal de La Laguna, mesto svetske baštine, i La Orotava, proglašena za istorijsko-umetničko mesto,  vraćaju posetioce vekovima unazad. Pored toga, postoje i mali gradovi kao što je Garačiko, izgrađen između crkava i vila koje još čuvaju tradicionalnu esteriku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Somos Tenerife (@somostenerife)

Rajske plaže

Uživanje u plažama i prirodnim bazenima Tenerifa je još jedna njihova primamljiva ponuda. One su savršeno mesto za uživanje u nekoliko dana mira i tišine daleko od grada. Plaže se prostiru i na severu i na jugu, nudeći veličanstvenu priliku za kupanje na netaknutim jedinstvenim mestama.

Iskustvo sa 5 zvezdica

Premijum iskustvo je na Tenerifima pojačano širokom ponudom luksuznog smeštaja. U cilju postizanja maksimalne izvrsnosti u usluzi i dobrobiti svojih gostiju, ovi objekti nude sobe sa luksuznim detaljima i širokim spektrom usluga.

Wellness prostori za parove

Sa prijatnom prosečnom godišnjom temperaturom, raznolikim pejzažima i orografskim razlikama, Tenerife su raj zdravlja i blagostanja. Luksuzne banje se mogu pronaći i na severu i jugu ostrva.

Savršeno mesto za šoping

Konačno, Tenerifi su savršeno mesto i za one koji vole šoping. Oni nude izuzetnu priliku za kupovinu u kojoj su kaldrmisane ulice i tržni centri pravo mesto za trošenje slobodnog vremena na Kanarskim ostrvima.

Izvor slike: Balate Dorin/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate