1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Putovanja
  6. /
  7. Nove mogućnosti: Avio kompanija...

Nove mogućnosti: Avio kompanija ženama daje priliku da ne sede pored muškaraca?

06. јун 2024.

| Snežana Vranić
Revolucionarna odluka ili neophodna zaštita žena?

Nove mogućnosti za sedenje u avionu su glavna tema. Naime, indijska aviokompanija je započela sa pilot bazom ovog novog načina sedenja na letovima.

Jedna od najvećih indijskih avio kompanija je započela novu pilot funkciju. Ona omogućava ženama da vide gde sede druge žene kada biraju mesta za svoje letove, kako bi mogle da izbegnu neprijatnosti sa muškarcima.

Nove mogućnosti za sedenje u avionu započela je IndiGo Airlines

Niskotarifni prevoznik IndiGo Airlines pruža ovu funkciju na pilot bazi putnicama koje se prijavljuju na let putem interneta.  Kompanija je osnovana 2006. godine i upravlja sa više od 2000 domaćih i međunarodnih letova dnevno u Indiji.

U svom saopštenju, avio kompanija je istakla da je ova nova mogućnost u skladu sa njihovm #GirlPower etosom. Ona će biti dostupna ženama koje putuju same ili kao deo porodične rezervacije . Ova nova funkcija ima za cilj da učini iskustvo putovanja ugodnijim za putnice.

„Posvećeni smo pružanju neuporedivog iskustva putovanja za sve naše putnike, a ova nova funkcija je samo jedan od mnogih koraka koje preduzimamo ka tom cilju“, izjavili su za CNN.

Nove mogućnosti za sedenje u avionu štiti žene

Iako aviokompanija nije precizirala zašto ženama dozvoljava da vide na kojim mestima sede druge žene, napadi na žene i decu na komercijalnim letovima su nešto o čemu se izveštava širom sveta.

U SAD, zločini koji se dešavaju u avioni spadaju pod nadležnost FBI-aja. U izveštaju objavljenom prošlog aprila koji je imao za cilj podizanje svesti o seksualnim napadima u avionima, navodi se da je došlo do 96 slučajeva seksualnih napada tokom letova 2023.

„Seksualni napadu u avionu – koji obično imaju oblike neželjenog dodirivanja – je krivično delo koje počinioce može dovesti u zatvor“, navodi se u izveštaju. Najčešće su muškarci počinioci, a žene i maloletnici bez pratnje žrtve.

Izvor slike: VladTeodor/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate