Svi detalji Met Gale 2024

18. novembra 2023.

| Sandra Petković
Met Gala 2024 biće modni događaj godine

Met Gala 2024 se bliži i ne možemo da ga dočekamo!

Institut za kostime Metropoliten muzeja umetnosti najavio je zvaničnu temu za svoju predstojeću izložbu i Met Gala 2024: „Uspavane lepotice: Reavakening Fashion“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели art8amby (@art8amby)

Iako ovo može zvučati kao da morate da obučete svoj najbolji kostim Aurore, tema je mnogo dublja od bajkovitih priča.

Izložba, koju ove godine sponzorišu TikTok i Loeve, biće otvorena nakon Met Gala 2024 koji će se održati 6. maja 2024.

Met Gala 2023 – Najbolji outfiti sa crvenog tepiha!

Izložba Instituta za kostim 2024. će se fokusirati na modne komade koji su bili uspavani ili zaboravljeni iz više od 400 godina istorije.

Cilj je da se unese novo svetlo u istorijske komade, od engleskih elizabetanskih steznika iz 17. veka do komada iz 21. veka koje su proizvodili dizajneri kao što su Filip Lim, Stela Makartni i Konor Ajvs.

Na izložbi će biti prikazani i arhivski radovi velikih industrijskih giganata poput Elze Skjapareli, Kristijana Diora, Ibera de Živanšija i Iva Sen Lorana, piše marieclaire.us.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vogue España (@voguespain)

Približno 250 komada iz stalne kolekcije Instituta za kostim, od kojih su mnogi retko dostupni javnosti, biće izloženo na nove, multisenzorne načine.

Fokus kustosa ima za cilj da razjasni naše razumevanje sveta prirode kroz dizajn odeće i tekstila.

Met Gala 2024 uzdrmaće svet mode

Takođe će biti izloženo više od deset unikatnih odevnih predmeta koji su previše krhki da bi se mogli nositi, uključujući balsku haljinu od svilenog satena koju je napravio američki modni dizajner Čarls Frederik Vork 1877.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pulp Fashion (@pulp_fashion_escola)

Zvanični dres kod za Met Galu 2024 tek treba da bude objavljen, ali očekujemo da ćemo videti neke spektakularne arhivske rekreacije koje su povezane sa temom Uspavane lepotice.

Umetnik i njegova muza – Salvador i Gala Dali

„Uspavane lepotice: Reavakening Fashion“ ima za cilj da produbi vezu sa modnim remek-delima prošlih godina evocirajući aspekte dodira, pokreta, zvuka i mirisa.

Izložba će biti otvorena u Muzeju umetnosti Metropoliten od 10. maja do 2. septembra 2024. Biće predstavljena javnosti nakon njenog sjajnog zvezdanog događaja, Met Gala 2024.

Izvor slike: Photo by Dia Dipasupil/Getty Images

Nastavite da čitate