1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Najbolje obučene žene na...

Najbolje obučene žene na Met Gala 2024.

07. мај 2024.

| Miljana Momirović
Favoriti večeri.

Sinoć je održana jedna od najimpresivnijih Met Gala 2024. večeri. Pogledajte najbolje obučene žene čije kreacije će ući u istoriju mode.

Zvezde su preplavile stepenice u Metropoliten muzeju umetnosti da bi podržali i proslavili „Bašta vremena“ sa temom „Uspavane lepotice: Moda koja se ponovo budi“ i ističe arhivske modne komade tokom prethodnih 400 godina.

Domaćice ovog fascinantnog događaja bile su Zendaja i Dženifer Lopez, pa se ništa manje od najboljeg nije ni očekivalo od ovih dama. U nastavku pogledajte kreacije vredne pažnje ali i beauty izglede.

Najbolje obučene žene na Met Gala 2024.

Zendaja u Maison Margiela Couture i Vintage Givenchy

Zendajina gotička haljina Maison Margiela Couture bila je jedna od prvih na Met Gala 2024. tepihu – i jedna od favorita.

Od 3D grožđa do minđuše u obliku ptice koja se nadvijala tik iznad njenog levog ramena, haljina nalik sireni ostaće upisana u istoriji mode kao jedna od najboljih interpretacija teme.

zendaja met gala 2024

Taman kada se žurka bližila kraju, glumica se ponovo pojavila na tepihu u vintidž Givenchy korset haljini iz 1996. godine – sa dekorativnim rukavima i masivnim šlepom koji se spuštao niz stepenice iza nje. Takođe je zamenila svoj šešir od tila za buket koji je 2000. godine dizajnirao Filip Trejsi za Alexander McQueen.

zendaja met gala 2024

Dženifer Lopez u Schiaparelli Haute Couture

Providna haljina Dženifer Lopez koju je dizajnirao Schiaparelli je još jedan od favorita. Izrađena je sa četiri leptirasta krila, koja su uvećana da pokriju haljinu za koju je bilo potrebno više od 800 sati rada i 2.500.000 srebrnih perli.

dženifer lopez met gala 2024

Gigi Hadid u Thom Browne

Haljina Thom Browne koju je nosila Gigi Hadid je romantičan odmak od prošlogodišnje vampirske Givenchy kreacije. Manekenka je radila sa dugogodišnjom stilistkinjom Mimi Cuttrell na kreiranju haljine sa otvorenim ramenima izvezenom jarko žutim cvećem duž poruba. Za dizajniranje je navodno trebalo 13.500 sati da napravi preko 70 ljudi – i to sve ručno.

gigi hadid met gala 2024

Met Gala 2024. – Tejlor Rasel u Loewe

Za svoj Met Gala debi, glumica Tejlor Rasel obukla je Loewe haljinu po meri koja je imalakorset nalik drvetu koji je 3D štampan kako bi joj savršeno pristajao. Složeni cvetni uzorak je ustupio mesto drapiranoj beloj suknji i izduženom vozu.

„Oduvek sam želela da budem drvo“, našalila se kada je večeras stigla na tepih u Njujorku. Ova kreacija je na vrhu liste jer se, kao i mnogi Loewe modeli, poigrava idejom da nije sve ono što izgleda – upravo ono što ga čini zabavnim.

tejlor rasel met gala 2024

Lana Del Rej u Alexander McQueen

Pevačica Lana Del Rej, koja je na ovogodišnjoj Met Gala večeri, odabrala haljinu Alexander McQueen-a, nedavno je provela dva vikenda nastupajući na Coachella muzičkom festivalu. Haljina je savršeno uklopila eterične elemente (kao što je njena meko drapirana kapuljača od šifona) sa strukturiranim korsetom i šarom nalik na grane duž poruba.

Lana Del Rej met gala 2024

Met Gala 2024. – Nikol Kidman u Balenciaga

Izgled Nikol Kidman inspirisan je najnovijom izložbom Met Gala, „Uspavane lepotice: Moda koja se ponovo budi“. Njena crno-bela Balenciaga haljina po meri napravljena je po uzoru na vintidž kroj iz 1951. godine koju je tim radio zajedno sa stilistom Džejsonom Boldenom na modernizaciji za 2024. Kidman je rekla za La La Entoni na vrhu tepiha da na nju gleda kao na „uspavanu lepoticu koju je donela vrati u život.“

Nikol Kidman met gala 2024

Izvor slike: Jamie McCarthy / Staff/GettyImagesEntertainment, Dia Dipasupil / Staff/GettyImagesEntertainment, Marleen Moise / Staff/GettyImagesEntertainment, Dimitrios Kambouris / Staff/GettyImagesEntertainment, Aliah Anderson / Staff/GettyImagesEntertainment