1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Sve o Met Gala...

Sve o Met Gala 2024. – kada se održava, dress code i gosti

03. мај 2024.

| Miljana Momirović
Datum se približava.

Met Gala 2024. je jedan od najvećih modnih događaja u svetu poznatih koji koriste priliku da pokažu svoja najbolja izdanja. Ovo su kompletni detalji.

Osim ekstravagancije crvenog tepiha, Met Gala 2024. prikuplja sredstva za Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute ili Centar za kostime Ane Vintur.

Ulaznice koštaju više od 30.000$ i privlače prestižnu listu gostiju, od glumaca, muzičara, modela i sportista do svetskih influensera.

Sve o Met Gala 2024.

Kada je Met Gala 2024. godine?

Met Gala 2024. će se održati 6. maja 2024. u njujorškom Metropoliten muzeju umetnosti. Dolasci na crveni tepih počeće oko 17:30. EST.

Tema ovogodišnjeg Met Gala

Met Gala 2024. korelira sa predstojećom prolećnom izložbom Instituta za kostim „Uspavane lepotice: moda koja se ponovo budi“. Izložba će uključivati oko 250 odevnih komada i aksesoara koji se protežu kroz četiri veka, uključujući arhivske modele brendova Schiaparelli, Dior, Givenchy i Saint Laurent.

Kolekcija, izložena u centru mesta, sadržaće 15 istorijski značajnih i retkih odevnih predmeta koji su previše delikatni da bi se ikada više mogli nositi — uključujući elizabetanski steznik iz 17. veka, balsku haljinu Čarlsa Džejmsa „Butterfly“ i svilenu satensku haljinu modnog dizajnera Čarlsa Frederika Vorta iz 1887. godine Ovi unikatni modni komadi su „uspavane lepotice“ po kojima je izložba dobila ime.

Sponzorisana od strane TikTok-a i Loewe-a, izložba će takođe uključiti impresivne senzorne aktivacije koje se igraju mirisima, zvukovima, teksturama i pokretima. Izložba je otvorena za javnost 10. maja i traje do 2. septembra 2024. godine.

Kodeks oblačenja za Met Gala 2024.

Kodeks oblačenja ili dress code za Met Gala 2024. je „Bašta vremena“, odajući počast istorijskoj modi. Koncept je izveden iz naslova kratke priče iz 1962. J.G. Balard, romantična, ali distopijska priča sa simbolikom koja se odnosi na prolaznu lepotu i nekontrolisani protok vremena.

Na modnom frontu, ovogodišnji Met Gala kodeks oblačenja je pogodan za doslovno tumačenje botaničkih koncepata. Očekuje se da će kreacije koje istražuju koncept vremena biti popularne na ovogodišnjem crvenom tepihu, bilo apstraktno ili preko neobičnih interpretacija.

Ko su domaćini ovogidšnje Met Gala?

Zendaja, Dženifer Lopez, Bed Bani i Kris Hemsvort će biti domaćini na Met Gala 2024. godine.

zendaja met gala 2019

Ko će se pojaviti na Met Gala 2024. godine?

Dok kompletna lista gostiju ostaje misterija (osim počasnih imena čije je prisustvo zagarantovano), prethodne svečanosti mogu predvideti ko će prisustvovati ovogodišnjoj manifestaciji. Možete sa sigurnošću da se kladite da će prisustvovati popularne lepotice poput Rijane, Bijonse, Blejk Lajvli i Kardašijanki, koje su nosile neke od najboljih Met Gala haljina svih vremena.

blejk lajvli

Izvor slike: Dimitrios Kambouris/Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate