1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Popularni modni trendovi za...

Popularni modni trendovi za proleće 2024. sa Nedelje mode

25. фебруар 2024.

| Dijana Škorić
Sve što ćete nositi ove sezone

Svetske piste na Nedelji mode su bile jasne. Kada su u pitanju modni trendovi za proleće 2024. vraćaju se veličanstvenost i moćne odevne kombinacije.

Kao i uvek, dizajneri su pretvorili sartorial u pozorišni. I uspeli su u tome! U Dior je digitalna instalacija upotpunila feminističku poruku kolekcije, dok je Erdem prikazao kraljevsku — i obnovljenu — kolekciju u veličanstvenosti Britanskog muzeja.

JV Anderson je vratio zabavu u modu sa kolekcijom, Richard Quinn je preuzeo plesnu dvoranu iz 1901. godine u hotelu Andaz kako bi odao počast svom pokojnom ocu u reviji koja je publiku ostavila u suzama, dok Louis Vuitton je svoju novu prodavnicu transformisao u unutrašnjost balona na vrući vazduh.

Kada su u pitanju trendovi, gde su crvena i siva dominirale modnom pistom prošle sezone – modno proleće stavlja akcenat na kotrasne boje: narandžasta i ljubičasta. Definitivno, ova kombinacija je  samo za one odvažne, a upravo ovim bojama oslikali su svoje revije Fendi, Missoni, Etro, Givenchy i Loewe. Ostali veliki trendovi koji će dominirati ove sezone su: geometrijski oblici, resice i ukrasi.

Za vas smo u ovom tekstu odabrali samo četiri odevna komada koja će obeležiti predstojeću modnu sezonu.

Modni trendovi za proleće 2024. sa Nedelje mode

Od Njujorka do Londona, Milana i Pariza, nastavite da skrolujete za našu analizu trendova na pisti koje treba da znate iz sezone proleće/leto 2024.

Trenč kaput

Trenč kaput je odevni predmet koji svako treba da poseduje, ali onaj osnovni klasični model, dizajneri su malo modifikovali za sezonu proleće / leto 24.  Nismo videli dva ista stila jer je svaka kuća modifikovala ovaj kultni mantil na svoj način.

Ako bismo morali da izaberemo omiljeni onda bi to bio trenč mantil Dolce & Gabbana.

Dolce Gabbana S24 007

Dolce Gabbana

Statement suknje

Dizajneri u svim gradovima odali su počast suknji u svim njenim iteracijama tokom meseca mode. Mikro, midi, maksi, prilagođeni, opušteni, minimalni, ukrašeni, neprozirni ili providni. Šampion je definitvino Sabato De Sarno za svoju  prvu Gucci kolekciju.

Gucci S24 009

Gucci

Ekstravagantna  haljina za žurke

Haljina za žurke postala je više od toga. Diznajeri su se potruduli da je učine još više upečatljvijijom, te da svojom ekstravagancijom mami uzdahe. Pravi primer je crvena haljina koju je Kendall Jenner nosila za Schiaparelli.

Schiaparelli PO S24 036

Schiaparelli

Modni trendovi za proleće 2024.  – Moćne košulje

Skromna bela košulja je na svetskim revijama za sezonu proleće/leto 2024  podignuta na nove visine. Primetili smo je u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu. Naš favorit je bela bluza do kolena uaprena sa pantalonama koju je na ovoj sezoni predstavila mofna kuća Fendi.

Fendi S24 039a

Fendi

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate