1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Nedelja visoke mode u...

Nedelja visoke mode u Parizu, umetnička dela na pisti i sve zvezde u prvom redu

25. јануар 2024.

| Snežana Ilić
Ovih dana Gradom svetlosti ponovo šetaju spektakularne kreacije

Visoka moda ovih dana ponovo šeta Parizom, a sa njom i velike zvezde filma, muzike i ostalih sporednih stvari bez kojih se današnjica ne može zamisliti.

To pod difoltu i tradiciji znači da fatalne žene ne viđamo samo na pisti u luksuznim haute couture kreacijama, već i pored nje, u famoznom prvom redu.

Nedelja visoke mode

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Već na samom startu Grad svetlosti zapalio je šou kuće Schiaparelli, na ekscentrično-nadrealni način kako smo već navikli od ovog brenda, koji od prvog dana pomera granice mode i mašte.

Dženifer Lopez u bombastičnom izdanju bacila Pariz pod noge

Spektakl su na licu mesta pratile Dženifer Lopez i Zendaja u odevnim kombinacijama koje su se savršeno uklopile u događaj. Džej Lo je fashion turneju po Parizu nastavila i narednih dana.

Dzenifer Lopez

DŽENIFER LOPEZ, revija ELIE SAAB Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Ništa manje pažnje nije privukla ni nova haute couture kolekcija renomirane pariske kuće Dior, u čijim su modelima za proleće/leto 2024. uživale i Rijana, Natali Portman, Glen Klouz, Elizabet Debicki

Rijana

RIJANA Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Christian Dior

Zid iznad piste krasila je instalacija sa ogromnim printovima haljina, a kreativna direktorka Marija Gracija Kjuri inspiraciju je, između ostalog, pronašla u klasičnim trenč mantilima u koje je utkala nekoliko savremenih detalja.

Chanel Nedelja visoke mode

CHANEL Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Chanel je takođe nakratko zavirio u prošlost. Jakni, zaštitnom znaku kuće, a i nekim haljinama, Viržini Vijar dodala je uštirkane kragne u elizabetanskom, to jest šekspirijanskom stilu iz 16. veka.

Naomi Kembel

NAOMI KEMBEL, revija CHANEL Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Reviju, održanu u palati Efemer na Marsovim poljima, pomno su pratile i Naomi Kembel, Šarlota Kaziragi i još neke poznate dame.

Nedelja mode u Parizu – Glamurozni minimalizam, snažne poruke i sve zvezde

Lepa Šarlota, ćerka princeze Karoline od Monaka, već godinama je jedno od zaštitnih lica čuvenog brenda.

Nedelja visoke mode

CHANEL Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Zapaženi šou imala je i kuća Valentino. Nisu ga propustile ni Džej Lo, Kris Džener, Rouzi Hantington-Vajtli, kao i Kajli Džener sa ćerkom Stormi koja je animirala fotoreportere i oduševila sve goste.

Zuhair Murad Karla Bruni

ZUHAIR MURAD, KARLA BRUNI Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Bilo je još zanimljivih modnih priča. Vrhunske kreacije predstavili su Elie Saab, Jean Paul Gaultier, ali i Zuhair Murad, koji se srdačno pozdravio sa top modelom i bivšom prvom damom Francuske Karlom Bruni.

Među slavnim damama na ovim glamuroznim događajima prepoznali smo je i jednu vrlo uspešnu sa ovih prostora. Već ste verovatno pogodili da je reč o influenserki Tamari Kalinić, koja je ispratila većinu revija.

Tamara Kalinić

TAMARA KALINIĆ, revija VALENTINO Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Izvor slike: Francois Durand/Getty Images