1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Najbolji napitak u zimskim...

Najbolji napitak u zimskim danima, čašica zdravlja

18. јануар 2024.

| Milena Jeremić
Potpuno prirodan napitak bez šećera

Holesterol se stvara u jetri i veoma je važan za pravilno funkcionisanje našeg organizma, međutim, ako ga ima previše, to može dovesti do određenih zdravstvenih problema.

Na primer, našem telu je holesterol potreban za proces izgradnje ćelija, ali njegovo prekomerno nakupljanje može značajno povećati rizik od srčanih oboljenja i moždanog udara.

napitak za smanjenje holesterola

olia danilevich / pexels

Koncentacija holesterola u krvi zavisi od niza drugih faktora, pre svega načina ishrane, nasleđa, rada hormona tj. žlezda sa unutrašnjim lučenjem, funkcije i integriteta vitalnih organa poput jetre i bubrega..

Da li zaista čaša slane vode pred spavanje blagotvorno utiče na čitav organizam?

Promenom načina života možemo smanjiti rizik od nastanka problema, a ovaj napitak za smanjenje holesterola može biti dobar saveznik u očuvanju zdravlja.

Sok od brusnice bez šećera je najbolji napitak za smanjenje holesterola – kaže Courtney D’Angelo, autor knjige Go Vellness.

Napitak za smanjenje lošeg holesterola je neverovatno ukusan

Sok od brusnice bogat je prirodnim, hranjivim materijama i upravo zbog toga je, prema mišljenju ovog autora, najbolji napitak za smanjenje holesterola.

– Brusnice sadrže moćne antioksidante, za koje se pokazalo da pomažu u snižavanju nivoa ‘lošeg’ holesterola (lipoproteina niske gustine) i podizanju ‘dobrog’ holesterola (lipoproteina visoke gustine).

Ovaj proces pomaže u održavanju prirodne, zdrave ravnoteže nivoa holesterola – tvrdi D’Angelo.

napitak za smanjenje holesterola

natallia nagorniak / unplash

Napitak za smanjenje holesterola u vidu soka od brusnice mora biti potpuno prirodan kako biste najbolje iskoristili sve prednosti ove neverovatne voćke.

– Zaista je važno napomenuti da vaš sok od brusnice ne sme biti sladak, iako je većina na taj ukus navikla.

Tri smutija za jačanje imuniteta i blistavu kožu

Prirodan ukus soka od brusnice će biti gorak, ali dodatak šećera može povećati nivo lošeg holesterola- upozorava D’Angelo.

Izvor vesti: eatthis.com

Izvor slike: olia danilevich / pexels

Nastavite da čitate