1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Recept za banana hleb:...

Recept za banana hleb: Ukus i tekstura koja osvaja

04. април 2024.

| Snežana Vranić
Jednostavna priprema, a neodoljiv ukus..

Banana hleb je jedan od omiljenijih zbog svog zanimljivog ukusa i jednostavnosti pripreme. Međutim, ovaj recept za banana hleb će vas ostaviti bez teksta.

Banana hleb ima zanimljiv ukus, a ono što je karakteristično za njega, jeste da vam je potrebno veoma malo namirnica za njegovu pripremu. Danas postoje razne varijacije za ovaj recept jer mu možete dodati orašaste plodove i razne ekstrakte i kreme.

Kako je nastao recept za banana hleb?

Banana hleb je prvobitno postao popularan tokom Velike depresije 1930-ih godina zato što koristi sastojak koji skoro nijedan drugi recept ne koristi: prezrele banane. Banane su bile veoma popularno voće u vreme Velike depresije zato što su bile jeftine, ukusne i zasitne. Nažalost, brzo bi se pokvarile, i ljudi nisu bili oduševljeni idejom da jedu smeđe ili čak crne banane. Ljudi su brzo shvatili, međutim, da su te prezrele banane zapravo najbolje za korišćenje u banana hlebu jer sadrže najviše prirodnog šećera. Banana hleb je brzo postao nacionalna senzacija.

U poslednjih nekoliko godina, banana hleb je doživeo ponovni procvat. Ne samo što je pečenje postalo veoma popularno jer ljudi traže više aktivnosti kod kuće, već ljudi takođe traže načine da ponovo upotrebe hranu kao u 1930-ima. Ono što posebno oduševljava jeste lakoća pripreme.

Recept za banana hleb

Sastojci:

  • 2 banane
  • 2 jajeta
  • pola šolje ulja
  • 1/3 šolje mleka
  • 1/4 šolje šećera
  • Jedna kašika tečnog ekstrakta vanile
  • 250 g brašna
  • Kašičica praška za pecivo

Priprema:

  • Viljuškom dobro izgnječite banane.
  • Dodajte jaja i dobro izmešajte žicom za mućenje.
  • Dodajte ulje, mleko i šećer.
  • Ponovo umutite žicom za mućenje.
  • Dodajte ekstrakt vanile.
  • Prosejte brašno u smesu. Dodajte i prašak za pecivo.
  • Ponovo izmešajte sve žicom.
  • Stavite papir za pečenje u pleh. Izlijte u pleh i malo ga izlupajte o površinu o stola (kao na snimku) kako ne bi bilo mehurića.
  • Pecite 40-45 minuta na 180 stepeni.

 

@terrys_kitchen Banana Bread #banabreadrecipe #foryou #fyp #foryoupage #terrys_kitchen ♬ Naringa – Zuchu

Prijatno!

 

Izvor slike: ~UserGI15633745/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate