1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Neobična korejska poslatica: Da...

Neobična korejska poslatica: Da li biste probali sladoled od kukuruza?

19. јун 2024.

| Snežana Vranić
Spoj neobičnih ukusa je svakako privukao pažnju..

Sladoled od kukuruza je pravi trend u Koreji. U pitanju je i tehnika „shaved ice“ (zdrobljeni led) koja je posebna vrsta sladoleda.

Sladoledžinica u Koreji je postala pravi hit praveći ledena osveženja koristeći tehniku „shaved ice„, ali sa sasvim nesvakidašnjim ukusima. Najpopularnije poslastice su injeolmi (korejski pirinčani kolač) od crvenog pasulja, jogurt od manga i zdrobljeni led – sladoled sa ukusom kukuruza.

Da li biste probali sladoled od kukuruza?

Ledenu poslasticu poslažite u sendvič sa zdrobljenim zrnima kukuruza i ledom, potom ga prelijte kukuruznim pahuljicama da biste upotpunili slatki ukus i hrskavu teksturu. Ipak ovaj zanimljivi dezert je dostupan u ograničenom vremenu, tačnije do 30. septembra. Sladoled je često ukrašen kremom od kukuruza i zrnima, dok je negde rado stavljen i komad kukuruza. Rashlađujuće krckanje leda i kukuruznog ukusa svakako raspamećuje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taro Kondo (@tarolingal)

Jasno je da azijsko tlo obiluje raznovrsnim uksuima koji kod nisu tako karakteristični, iako za većinu njih imamo uslova. U svakom slučaju, azijska kuhinja, iako ponekad neobična, ima mnoga iznenađenja koja se dopadaju i našim nepcima.

Sladoled od kukuruza nije jedina očaravajuća korejska poslastica

Ukoliko imate priliku da otputujete u Koreju (zašto da ne?), naići će na mnogo zanimljivih poslastica. Osim sladoleda od kukuruza, oni rado piju i kafu ili čaj sa dodatkom sirupa sa ukusom kukuruza.

Pored toga, možete naići na slatke čajdžinice koja obiluje raznim ukusima. Uz čaj često služe žele dezert od limuna. Međutim, takođe možete naići na ledene poslastice u vidu zdrobljenog leda sa zanimljivim džemom od jagoda ili džemom koji je napravljen od bobica, jagoda i slatkim ledom od kukuruza. Ovo je naravno kombinacija koja je malo približnija našim područjima. Međutim, ko zna? Možda se uskoro ovaj zanimljivi sladoled od kukuruza pojavi i kod nas nudeći nam priliku da isprobamo nešto novo.

Izvor slike: kumpolstock/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate