
Bezglutenska pica: Recept za mekano testo, čak i sutradan
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.
29. септембар 2024.
| Miljana MomirovićPostignite savršeni spoj hrskavosti i sočnosti za krompir iz rerne uz savete profesionalnih kuvara.
Dugo sam pripremala krompir pečen u rerni ali iako je bio mekan, nikako nisam uspela da postignem onu hrskavu koricu. Posle malo istraživanja i nekoliko trikova, konačno znam koja je caka za taman pečenu spoljašnjost, a kremasti ukus. U nastavku otkrivam provereni recept za maksimalni ukus.
Potrebni sastojci:
Za još bolju hrskavost, potopite krompir u hladnu vodu na 15 minuta pre pečenja za uklanjanje viška skroba.
Profesionalni kuvari preporučuju i kratko kuvanje krompira pre pečenja kako bi unutrašnjost bila mekana, a spoljašnjost još hrskavija. Stavite krompir u hladnu vodu uz kašiku sirćeta i sačekajte da voda proključa.
U poslednjih 5 minuta, pojačajte temperaturu na 220°C za maksimalnu hrskavost.
Diplomirana ekonomistkinja i stručnjakinja za digitalni marketing, novinarsko iskustvo je stekla na portalima lepotaizdravlje.rs i casadesign.rs. Strastvena zaljubljenica u skincare inovacije i minimalistički stil, prati najnovije trendove – posebno kada su u pitanju visoka moda i lepota. Slaba tačka su joj vanila parfemi i dobro rumenilo.
Izvor slike: Natkinzu/GettyImagesPlus
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...