Bezglutenska pica: Recept za mekano testo, čak i sutradan
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.
29. septembar 2024.
| Miljana MomirovićPostignite savršeni spoj hrskavosti i sočnosti za krompir iz rerne uz savete profesionalnih kuvara.
Dugo sam pripremala krompir pečen u rerni ali iako je bio mekan, nikako nisam uspela da postignem onu hrskavu koricu. Posle malo istraživanja i nekoliko trikova, konačno znam koja je caka za taman pečenu spoljašnjost, a kremasti ukus. U nastavku otkrivam provereni recept za maksimalni ukus.
Potrebni sastojci:
Za još bolju hrskavost, potopite krompir u hladnu vodu na 15 minuta pre pečenja za uklanjanje viška skroba.
Profesionalni kuvari preporučuju i kratko kuvanje krompira pre pečenja kako bi unutrašnjost bila mekana, a spoljašnjost još hrskavija. Stavite krompir u hladnu vodu uz kašiku sirćeta i sačekajte da voda proključa.
U poslednjih 5 minuta, pojačajte temperaturu na 220°C za maksimalnu hrskavost.
Iskustvo u medijima stekla je radom na portalima lepotaizdravlje.rs i casadesign.rs. Da je modni stil, zvala bi se minimalizam. Kao i svaka Devica, drži se jednostavne rutine šminkanja ali zato voli da pretera sa rumenilom. Bogato znanje u nezi kože stekla je iz ljubavi prema aktivnim sastojcima i kozmetici koju je prenela na Instagram profil @pegicaaa. Slaba tačka su joj slatkasti parfemi i bolonjeze.
Izvor slike: Natkinzu/GettyImagesPlus
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...
Evo gde treba da idete...
Lokalni ukusi koje ne smete propustiti...
Spoj neobičnih ukusa je svakako privukao pažnju..
I ko je poneo ovu titulu?