Kremaste lazanje sa pečurkama: Jednostavnija verzija italijanskog specijaliteta
Klasična italijanska testenina je takođe popularna kod nas, ali sada prikazujemo mnogo jednostavniju, bržu i isplativiju verziju.
19. februar 2023.
| Aleksandra DudvarskiKarbonara je valjda svima poznata. Tajna dobre karbonare je u tome što masni, kremasti sos pokriva gotovo sve delove testenine, tako da je krajnji rezultat jednostavno, a zasitno i veoma ukusno jelo.
Recept u nastavku može biti savršeno rešenje ako želite da unesete neku hranljivu vrednost u svoje obroke za decu (ili druge izbirljive članove porodice): slatki ukus bundeve se odlično slaže sa slanoćom pančete, a povrće će samo učiniti kranji rezultat još bogatijim i kremastijim.
Tajna italijanske testenine je u tome što se pravi od relativno malo, ali kvalitetnih sastojaka, a ovo osnovno pravilo treba imati na umu i ovde.
Sastojci:
1 srednja bundeva, prepolovljena, sa jezgrom
2 kašike maslinovog ulja
1 šolja masnog mleka
2 žumanca
350 grama testenine (špageti, linquini ili bucatini)
100 grama pančete ili slanine isečene na kockice
1 čen belog luka, sitno iseckan
1/3 šolje rendanog parmezana
so i biber
(po želji krupnije rendani parmezan za serviranje)
Priprema:
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Mizina/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Klasična italijanska testenina je takođe popularna kod nas, ali sada prikazujemo mnogo jednostavniju, bržu i isplativiju verziju.
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...
Evo gde treba da idete...
Lokalni ukusi koje ne smete propustiti...
Spoj neobičnih ukusa je svakako privukao pažnju..