1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Najbolje vežbe za brzo...

Najbolje vežbe za brzo mršavljenje posle 45. godine: Sredite liniju u pet koraka

13. новембар 2023.

| Jelena Mladenović
Izvode se vrlo lako, a rezultati stižu brzo

Tražite vežbe za brzo mršavljenje, a imate preko 45? Sve što treba da uradite je da stojite uspravno!

Stefani Tomas, lični trener, otkrila je koje vežbe u stajaćem položaju mogu da vam pomognu da brzo smršate u pedesetim.

– Vežbe stajanja su odlične za tonus mišića celog tela. Uvek podstičem svoje klijente da vežbaju svaku vežbu koja se radi sa tegovima, bez njih, kako bi se upoznali sa formom.

Tek kasnije kada osetite lakoću, uvodite težine u vežbe – rekla je Tomas za portal eatthis.com.

Vežbe za brzo mršavljenje posle 45

– Vežbe u stajaćem položaju mogu biti korisne, tokom procesa mršavljenja, jer je celo telo angažovano.

– Stajanje može pomoći da povećate tonus mišića u celom telu i ujedno pomogne pri sagorevanju masti – dodala je ona i objasnila koje vežbe treba raditi za brzo mršavljenje posle 45.

1. High Knees

Stanite uspravno i aktivirajte svoje jezgro – kompleks koji uključuje lumbalni deo kičme, karlični pojas, abdomen i kukove, odnosno, sve ono što ostaje kada isključite noge, ruke i glavu.

Zatim podignite levo koleno do jezgra dok vam butina ne postane paralelna sa podom. Brzo promenite noge dok levu nogu spuštate na pod i podižete desno koleno prema srednjem delu. Vežbu radite u tri seta ponavljanja od 30 do 60 sekundi.

Kritikovali su je da se dovede u red, to je i uradila – Vežbe Adrijane Lime pobeđuju višak kilograma

2. Trčanje sa strane

Trčanje sa strane u stojećem položaju počinje u stavu u širini kukova. Ruke treba da budu postavljene na potiljku sa savijenim laktovima. Savijte torzo udesno, dok savijate desnu nogu, tako da vam se lakat i koleno dodirnu. Izvršite tri seta od 12 ponavljanja.

3. Mrtvo dizanje sa jednom nogom

Započnite ovaj pokret držeći bućkice u obe ruke ili ako ih nemate možete napuniti flašice sa vodom i koristiti ih kao zamenu. Podignite desnu nogu iza sebe dok spuštate grudi prema podu, držeći levu nogu na zemlji.

Uverite se da je vaša zadnjica i jezgro aktivirano dok se težina spušta na nivo potkolenice, zadržavajući malo savijanje u levom kolenu.

Uz vežbe koje Sloboda Mićalović obožava, za manje od mesec dana dovešćete figuru do savršenstva

Koristite kontrolu da podignete obe bućkice nazad u poziciju u kojoj ste započeli i vratite podignutu nogu na tlo. Ponovite isti pokret na drugoj strani. Izvršite tri seta od 12 ponavljanja.

4. Bočni pregibi

Za bočne pregibe sa bućkicama ili flašicama vode, gurajte kukove na levu stranu dok spuštate težinu koja treba da dođe do levog kolena.

Postepeno se vraćajte u početnu poziciju da biste završili svoje prvo ponavljanje. Uverite se da vaše jezgro i kukovi ostaju aktivirani tokom pokreta. Izvršite tri seta od 10 ponavljanja za svaku stranu.

5. Jumping Jacks

Da biste izveli Jumping Jack stanite uspravno, stopala raširite u širini ramena, ruke ispružite uz telo, dlanove okrenutih prema telu. Iz početne pozicije, skočite uvis, noge raširite i doskočite na poziciju raširenih nogu.

Vežbe za brzo mršavljenje posle 45

Istovremeno, dok izvodite skok, ruke raširite i dignite lagano savijene u laktovima do pozicije iznad glave, tako da dlanove lagano dodirnete jedan o drugi.

Idealan je onaj pokret u kojem uspevate dodirnuti dlanove. Izvršite četiri seta od 25 ponavljanja.

 

Izvor slike: Getty Images