1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Kejt Mos slavi 50....

Kejt Mos slavi 50. rođendan i otkriva kako se večita parti devojka konvertovala u velnes manijaka

18. јануар 2024.

| Snežana Ilić
Burnu prošlost zamenio zdrav život

Kejt Mos je upravo proslavila 50. rođendan. Pola veka.  Od toga je već tri i po decenije u svetu mode i šou-biznisa. Verovali ili ne.

Imala je samo 14 godina kada su je otkrili lovci na talente. Odrastala je pod lupom javnosti i medija, probala sve i svašta, živela po svojim pravilima koji su vodili ravno ka samouništenju, ali se, srećom, na vreme dozvala pameti.

Kejt Mos

Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Držaćemo se lepših tema, pre svega onih koje se vrte oko činjenice da je Kejt Mos jedna od najtraženijih manekenki svih vremena, iako će ostati večna misterija kako je stigla do te pozicije sa visinom od 170 centimetara.

Neuništiva Naomi Kembel iskreno o borbi sa porocima – Ubijala sam samu sebe i jako je bolelo

Ovo bi, zapravo, mogla da bude interesantna priča o tome kako se devojka koja nije propustila nijednu fensi žurku konvertovala u velnes manijaka. Kejt tvrdi da je suština svega u ravnoteži. Ravnoteža je njen kosmos.

Kejt Mos

Photo by Gareth Cattermole/Getty Images

I dalje voli da se zabavlja i da izlazi, ali danas više vodi računa o svom zdravlju, u čemu joj pomažu i neki mali rituali.

Rokenrol način života ustupio je mesto ozbiljnijem shvatanju svega. U međuvremenu je postala majka, divljanje je odavno iza nje, a višak energije preusmerila je u svoju baštu gde uzgaja organsko povrće i lekovito bilje.

Meditira, redovno čisti duh i telo, a prošle godine predstavila je svetu i svoju liniju kozmetike. Neki proizvodi osmišljeni su na njenom kuhinjskom stolu, sa glavnim sastojcima koji rastu u vrtu u Kotsvoldsu i o kojima lično brine.

Kejt Mos

Photo by Hannah McKay – WPA Pool/Getty Images

Uz pomoć stručnog konsultanta, izumela je sopstveni Cosmoss, holističku kolekciju savršenu za dame u njenim godinama. Igra reči je interesantna – drugi deo naziva zapravo je prezime Mos.

Njeno velnes putovanje počelo je pre više od deset godina, posle jednog procesa detoksikacije. Kako je otkrila, bilo je to nešto sasvim drugačije, jer je prvi put shvatila šta znači reč blaženstvo.

Tajna savršenog izgleda Sindi Kraford – zdrava hrana i mali slatki greh

Nekako u isto vreme stigla je do tačke kada je poželela da njen život bude mirniji.
A mislili ste da to od jedne Kejt Mos nikada nećete čuti, zar ne? Shvatila je da je lakše kada stvari drži pod kontrolom i sa obe noge čvrsto stoji na zemlji.

Kejt Mos

Photo by Gareth Cattermole/Getty Images

Loše navike su davna prošlost. Uključujući i alkohol. Sada prednost ima – čaj. Tipično engleski, reklo bismo.

– Pijem čaj svako jutro. Ranije je to bila topla limunska voda, dok nisam shvatila da ovaj napitak ima daleko više prednosti. Odlično sredstvo za stimulaciju digestivnog trakta posle procesa koji se tokom noći odvijaju u organizmu.

– Inspiraciju sam našla u biljkama iz moje bašte. To je, ujedno, ambijent u kojem najviše volim da pijem čaj.

Kejt Mos

Photo by Jamie McCarthy/Getty Images

Vrt je idealan prostor i za meditaciju, koja je takođe obavezan jutarnji ritual. Uglavnom traje deset minuta.

Linda Evanđelista – Trebalo mi je mnogo vremena da se oslobodim krivice i srama

– Neverovatno iskustvo. Istražujete svoje granice, a može se destiti i da potpuno padnete u trans, da čujete kako vam krv protiče kroz vene…

– Obično ležim na travi u bašti, slušam muziku uz miris tamjana. Dostižem potpuni mir u tim trenucima, nekako je sve božanstveno.

Izvor slike: Jamie McCarthy/Getty Images