1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. 7 znakova da ste...

7 znakova da ste našli srodnu dušu: I ne puštajte je lako

23. март 2024.

| Snežana Vranić
Ako se ovako osećate, onda ste prava srećnica...

Ponekad osećanja umeju da nas prevare, pa moramo da pratimo određene stvari. Ovi znakovi da ste našli srodnu dušu vam mogu pomoći u razumevanju vašeg odnosa.

Neki ljudi dolaze u naše živote na kratko, dok drugi ostaju sa nama dugi niz godina. Poverenje i otvoreni odnosi su velika vrednost koja se može steći upoznavanjem one prave osobe koju nazivamo srodnom dušom.

Znakovi da ste našli srodnu dušu

Osećate se sigurno

Osećate da vas ta osoba neće uvrediti ili izdati ni u teškim trenucima kada mu se obratite za pomoć. Pored njega se osećate u potpunosti sigurno i znate da uvek možete da računate na njega, šta god da se desi.

Osećate se prijatno kada ste zajedno

Provodite mnogo vremena zajedno i zaista uživate u komunikaciji. Ne morate da brinete o svakoj izgovorenoj reči i znate da ćete uvek biti ispravno shvaćeni i podržani. Drugim rečima, ne osećate nelagodnost, napetost u  komunikaciji i druga negativna osećanja koja jasno ukazuju na prisustvu problema.

Ne postoji takmičarska energija između vas

Znate da će se vaš partner iskreno radovati vašim uspesima i pobedama, baš kao i vi sami. Zbog toga između vas nema rivalstva, nadmetanja ili zavisti – motivišete jedno drugo na nova dostignuća, što vam omogućava da rastete i da se razvijate brže i čini rešavanje problema lakšim.

Znakovi da ste našli srodnu dušu: Ne treba vam potvrda ljubavi

Nije važno ko je koga prvi nazvao, ko je šta tačno napisao ili koliko puta. Sigurno znate da između vas postoji pravi osećaj i ne morate da tražite potvrdu tog osećanja, proučavajući ko je i koliko puta preuzeo inicijativu.

Prihvatate jedno drugo

Baš onakvi kakvi ste – tužni ili srećni, energični ili umorni. Postoji harmonija u vašoj vezi što vam omogućava da se fokusirate na prednosti jedni drugih, a ne na nedostatke, kao i da poštujete lične granice i imate razumevanje za različite životne okolnosti koje vam se javljaju. Ne morate da budete non stop našminkani i nećete se uznemiriti ako vaš partner dobije par kilograma viška.

Znakovi da ste našli srodnu dušu: U vašoj vezi postoji ravnoteža

Podjednako ulažete u vezu i jasno razumete da nemate jednostranu igru u kojoj svako od vas pokušava da održi ravnotežu. Prijatno vam je sa svojim partnerom, a niko nema ulogu dominatne osobe ili žrtve.

Ne dugujete jedno drugom ništa

Ne ograničavate jedno drugo – ne morate da tražite dozvolu partnera da odete negde ili uradite nešto. Svaki vaš korak diktira isključivo vaša želja, a ne dužnost. U isto vreme, znate kako da izgradite zdravu komunikaciju i da otvoreno razgovarate o svim pitanjima koja se tiču vašeg zajedničkog života.

Veoma je važno shvatiti pojam srodne duše koja uključuje sličnost ličnih vrednosti, uverenja i motiva. Pored srodne duše, osećate neraskidivu vezu i osećate da vam je dobro sa tom osobom. Trebalo bi da cenite ovu činjenicu i nastavite da radite na vezi, čak iako je sve savršeno.

Izvor slike: PeopleImages/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate