1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Nauka kaže: Ovo su...

Nauka kaže: Ovo su znaci da je on vaša srodna duša!

15. април 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Kako da sa sigurnošću znamo da li je naš partner idealan za nas? Evo kako nam nauka u tome može pomoći!

Ništa nije bolje nego imati partnera koji vas razume, sa kojim možete sve da podelite i u koga ste takođe ludo zaljubljeni. Međutim, to ne govori uvek ništa o tome koliko dugo ćete ostati zajedno. Kako zapravo znate da li je neko vaša srodna duša? Stručnjaci objašnjavaju.

Da li je on moja srodna duša?

Savršen
Kada govorimo o srodnim dušama, često pomislimo na nekoga ko nam se nemilosrdno pridružuje, nekoga ko je predodređen da deli svoj život sa nama, što rezultira savršenom vezom . Ali ono što izgleda previše dobro da bi bilo istinito obično jeste– a to uključuje i srodne duše. Svaka veza ima svoje uspone i padove , i ako nikada nemate nijedan problem, svađu ili neprijatan razgovor sa svojim partnerom, možda ćete morati da se zapitate da li je on/ona pravi za vas.

Pomaže vam da rastete i razvijate se

Prema mišljenju stručnjaka, srodna duša nije neko ko vam savršeno stoji i stoga ima savršen, besprekoran odnos sa vama, već neko ko vas pokreće i gura da rastete. Psihoterapeutkinja Annette Nunez (Anet Nunjez) kaže za Mindbodygreen da je jedan od najvećih znakova da ste upoznali svoju srodnu dušu osećaj da vas partner pozitivno gura da rastete. „Ono što uvek kažem klijentima je da ako je srodna duša u vašem životu, on/ona je tu da vas nauči lekcijama. Oni su tu da vas nauče nečemu o vašem životu. Ima nešto što se može dobiti od toga“, kaže Nunezova.

Prema psihoterapeutkinji, lično evoluirati znači rasti u stvarima koje nas najviše izazivaju. Čeznemo za ovim, a srodne duše su ljudi koji nam daju priliku da rastemo. Ako ste mislili da samo jedna srodna duša šeta svetom za vas, varate se. Srodna duša može biti romantična, ali platonski prijatelj, vaša majka ili učitelj takođe može biti srodna duša.

Prevazilaženje problema

Znak da je neko vaša srodna duša je činjenica da možete prevazići probleme na koje nailazite u vezi sa nekim. Svađe i diskusije mogu pozitivno uticati na vaš odnos, pod uslovom da se s njim nosite na pravi način. Psiholog Margaret Paul (Margaret Pol) podstiče ljude da budu iskreni prema sebi u vezi sa okidačima i kako reaguju na njih. „Čak i ako se ovaj pristup u početku čini grubim“, dodaje ona, „pomoći će vam da naučite da imate više saosećanja prema sebi. Iskreno razmišljanje o svojim okidačima je jedini način da ih na kraju izlečite.“

To, naravno, ne znači da treba da ostanete u nesrećnoj vezi, znajući da iz nje ne možete izaći. S druge strane, stručnjaci preporučuju da prvo potražite zdrav način da nastavite jedno s drugim pre nego što raskinete. Određeni incidenti zapravo mogu učiniti vašu vezu jačom, čak i ako mislite da se dešava suprotno. Često zavisi od toga kako se oboje nosite sa tim i koliko odgovornosti preuzimate za svoje nedostatke.

Izvor vesti: marieclaire.nl

Izvor slike: Michael Blann/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate