1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Savremeni dizajn kuhinje: Ove...

Savremeni dizajn kuhinje: Ove trendove morate ispratiti

31. март 2024.

| Snežana Vranić
Uživajte u udobnosti vaše kuhinje...

U svetu modernog dizajna interijera, kuhinja više nije obično mesto za pripremu obroka. Tokom ove godine savremeni dizajn kuhinje je nešto što će svi želeti da isprate.

Ove godine kuhinja će doživeti transformaciju iz zatvorenog prostora u fleksibilan i šaren deo doma koji se integriše sa drugim delovima kuće, poput dnevne sobe i trpezarije. Ova promena ne samo da menja način na koji koristimo kuhinju, već i izaziva promenu u njenoj estetici, dodajući joj novu dimenziju i stil.

Kakav je savremeni dizajn kuhinje?

Ritual kuvanja postao je više od obične aktivnosti – to je sada društveni događaj. Ova promena odrazila se na dizajn kuhinje, koji sada integriše udobnost i funkcionalnost sa estetskim aspektima. U savremenim renovacijama kuća, dizajn prostora postaje više emocionalan nego ranije. Pored kupatila, kuhinja je prostor koji zahteva periodično osvežavanje. Odabir materijala, raspored uređaja, kao i obnova zidova i podova – sve su to stavke koje se razmatraju pri renoviranju kuhinje.

Uvođenje poluostrva i ostrva

Jedan od glavnih trendova u dizajnu kuhinje za 2024. godinu je uvođenje ostrva ili poluostrova. Ove strukture ne samo što omogućavaju slobodno kretanje u prostoru pri radu u kuhinji, već i služe kao razdvajanje između dela za kuvanje i ostatka prostorije. Dodatno, oni pružaju dodatni radni prostor i mogućnost za skladištenje, što ih čini funkcionalnim i stilskim dodatkom kući.

Savremeni dizajn kuhinje: Odabir materijala je važan

Što se tiče izbora materijala, tendencija u 2024. godini je korišćenje prirodnih i recikliranih materijala koji pružaju toplinu i udobnost u prostoru. Keramičke prevlake se igraju sa bojama i teksturama, dok se za obloge koriste glineni materijali koji pružaju udobnost i eleganciju. Što se tiče podova, reciklirani materijali su u trendu, pružajući trajnost i održivost u prostoru.

Savremeni dizajn kuhinje predstavlja spoj funkcionalnosti i estetike.  Uz upotrebu prirodnih i recikliranih materijala, kuhinje su postale mesto u kome se spajaju udobnost, stil i održivost. U budućnosti, očekujemo da će kuhinje nastaviti da se razvijaju u skladu sa potrebama korisnika i modernim trendovima u dizajnu interijera.

Izvor slike: hikesterson/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate