1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Dopamin kuhinje dominiraju u...

Dopamin kuhinje dominiraju u 2024. – saveti za uređenje

12. фебруар 2024.

| Snežana Vranić
Sa malo truda imajte kuhinju iz snova..

Dopamin kuhinje su jedan od najpopularnijih trednova u 2024. godini jer su zabavni motivi i boje upravo ono što oduševljava na prvi pogled.

Od svih prostorija u kući, kuhinja je ta koja se najčešće dizajnira na siguran način. Ovaj prostor pre svega mora biti funcionalan, a ormarići, radne ploče ili pločice mogu biti teške i skupe za promenu. Zbog toga je uvek najbolje birati ove elemente u neutralnim bojama, ali se možete poigrati sa ostalim detaljima.

Dopamin kuhinje dominiraju u 2024.

Ubacite zabavne printove

Zabavni printovi su jedan od najlakših način da kuhinji date eklektičan izgled. Šahovska tabla, cvetni, tačkasti i prugasti i geometrijski oblici su sjajan način da prostor učinite zabavnim. Međutim, imajte na umu da je ključ za mešanje ovih printova u rezmerama. Na primer, možete upariti podebljanu prugu sa mini tačkicama ili karirani print postavite pored cveća.

Dodajte boju na neočekivanim mestima

Čak i ako držite svoje ormare i druge glave površine neutralnim, postoji mnogo načina da unesete boju u kuhinju. Na primer, smeli tepih pod nogama, zanimljivi podmetači ili posuđe u jarkim bojama mogu da transformišu prostor. Svaki od ovih elemenata se može veoma lako i jeftino zameniti, tako da se nemojte plašiti da budete smeli.

Dopamin kuhinje imaju dodatke inspirisane hranom

Oslonite se na temu hrane pomoću dodataka inspirisanih sastojcima kao što su slanici, vaze, posuđe za piće, umetnička dela i još mnogo toga. Međutim, nemojte preterivati. Jedan ili dva dodatka će učiniti više nego pretrpavanje.

Unesite umetnost u kuhinju

Kuhinja možda nije prvo mesto na kome biste pomislili da možete da pokažete svoju umetničku kolekciju, ali baš zbog toga može imati veliki uticaj. Izaberite neke dekorativne komade jarkih boja i izložite ih na zidu galerije, kuhinjskoj polici ili prosto naslonite na pozadinu. Ako ste zabrinuti prskanje od kuvanja uništiti umetnost, onda je bolje da se odlučite za umetnička dela u okvirima.

Iskoristite retro vibracije

Trend dopamin kuhinje je u osnovi sinonim za sve retro stvari. To znači da su pastelne boje, starinski aparati i nostalgični dodaci deo estetike. Nabavite starinsko stakleno posuđe, zidnu umetnost ili šoljice za kafu sa zabavnim dizajnom. Možete i da zamenite osnovne uređaje na radnoj površini sa dizajnom u retro stilu – toster, blender i aparat za kafu su odlična mesta za početak.

Izvor slike: Dreamer Company/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate