1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Feng Šui kupatilo Dženifer...

Feng Šui kupatilo Dženifer Lopez: Pravi primer dobrog protoka energije

18. јун 2024.

| Snežana Vranić
Pevačica ima kupatilo na kom možemo da joj zavidimo...

Prema feng šuiju, kupatilo je prostorija koja ima najniži protok energije. Ipak, kupatilo Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) je uspelo da preokrene ovu teoriju.

Dok druge prostorije imaju relativno dobar protok energije, u kupatilu je to najkritičnije zbog svoje „nehigijenske“ prirode. Zbog toga nije čudno što se vi često pitamo kako poboljšati feng šui energiju u kupatilu.

Feng Šui kupatilo Dženifer Lopez

Kao i svaki dom, kupatilo Dženifer Lopez se suočava sa istim problemima kao i svačije. Ipak, namerno ili ne, pevačica je poboljšala energiju u svom prostoru jedni jednostavnim, a ključnim elementom: skladištenjem. Kako stručnjaci objašnjavaju, odnos između našeg kupatila i feng šuija je veoma važan. Iako možda deluje previše jednostavno, odabir visokih, vertikalnih ormara ima značajan uticaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Pevačica se odlučila za visoke, tanke sive ormare koji koriste svaki centimetar raspoložive površine. One su posebno i istakle prostor i inače mrtav prostor skladištenja su pretvorili u uzbudljiv dodatak kupatilu.

Kupatilo Dženifer Lopez: Trik je u otvorenosti

Stvaranje okruženja bez nereda je među najznačajnijim stvarima koje možemo da uradimo da bismo imali pozitivan feng šui u kupatilu. Da biste poboljšali protok Ki energije, neophodno je održavati osećaj otvorenosti i fluidnosti u kupatilu. Ovo se lako može postii održavanjem prostora urednim i osiguravanjem da postoji otvoren put za energiju da se lakše kreće. Pametna rešenja za skladištenje kao što su visoke jedinice i plutajuće police za uredno organizovanje osnovnih stvari će svakako doprineti ovom protoku.

Osim skladištenja, prirodno svetlo i dobra ventilacija su ključne komponente feng šuija jer pomaže da se osveži energija i da prostor ostane živ i prozračan. Takođe, ugradnja velikih ili krovnih prozora, kao i korišćenje svetlih, prozirnih zavesa kako bi se maksimalno povećala prirodna svetlost su takođe veoma korisni. Ukoliko je prirodno svetlo ograničeno, razmislite o strateškom korišćenju ogledala (kao što se može videti i kod Dženifer) da reflektujete  svetlost i stvorite svetliju atmosferu.

Izvor slike: Kevin Winter / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate