1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. 7 saveta za renoviranje...

7 saveta za renoviranje kupatila u francuskom stilu

19. март 2024.

| Snežana Vranić
Elegantni rustikalni izgled koji osvaja svakoga...

Renoviranje kupatila u francuskom stilu možda deluje kao težak zadatak. Međutim, to ne mora da bude tako.

Francuska seoska kupatila obeležavaju elegantan spoj klasičnog dizajna sa rustikalnim šarmom. Ovi prostori predstavljaju oazu opuštanja od uzbudljivog i stresnog svakodnevnog života, te nude mogućnost za kreativno izražavanje i stvaranje prostora u kojem se osećamo prijatno. Ne morate posedovati istorijski zamak u Provansi da biste postigli ovaj elegantni izgled. U nastavku opisujemo dizajnerske ideje i savete koji će vas inspirisati.

Renoviranje kupatila u francuskom stilu

Izaberite luskuznu samostojeću kadu

Nijedno kupatilo u francuskom stilu ne bi trebalo da bude bez elegantne samostojeće kade. Ona je savršeno središte kada je luksuzno kupatilo u pitanju. Možete odabrati sve vrste dizajna: od sjajnih bakarnih do dizajna od livenog gvožđa koji se mogu obojiti da bi odgovarali vašem kupatilu.

Renoviranje kupatila u francuskom stilu: Uključite antikvitete

Dekorisanje antikvitetima je odličan način da se unese jedinstven šarm u enterijer. Možete se igrati sa teksturama i romantičnim starim dekorativnim predmetima koji će ukrasiti ovaj prostor za opuštanje.

Poigrajte se sa rustičnim površinama

Svejedno da li na podu ili na zidu, pločive za kupatilo su lak način da unesete karakter u kupatilo bez obzira na veličinu. Dizajn od terakote je savršen za hvatanje rustičnog evropskog osećaja.

Odaberite vintage cvetnu tapetu

Tapete za kupatilo su divan način za trenutnu transformaciju malih kupatila i toaleta u prostora od kojih vam se zavrti u glavi. Cvetna tapeta će uneti svežinu u vaš prostor čineći ga savršenim za opuštanje.

Renoviranje kupatila u francuskom stilu: Birajte tradicionalni nameštaj

Odabir tradicionalnog nameštaja i opreme je odličan način da se dotaknete romantične francuske seoske estetike.  Na primer tradicionalni umivaonik može da učini prostor otvorenim i prozračnim.

Birajte toplu neutralnu paletu boja

Dekoracija neutralnim bojama je izbor za opuštajuće i bezvremensko kupatilo. Kamene nijanse u kombinaciji sa čistom belom mogu da izgledaju savršeno. Naravno, to ne moraju biti nijanse kamena već možete da birate ostale tople boje.

Kombinujte različite materijale i teksture

Kupatila često mogu da deluju hladno i nalik klinici zbog velikog broja tvrdih površina. Ključ za toplo kupatilo je da ne bude sterilno, pa je zbog toga neophodno da unosite različite teksture i tonove kao što biste to učinili i udrugim prostorijama u kući.

Izvor slike: krblokhin/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate