1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Luksuzna dnevna soba: Stvorite...

Luksuzna dnevna soba: Stvorite savršenu prostoriju uz minimalne troškove

08. март 2024.

| Snežana Vranić
Evo u čemu su trikovi...

Luksuzna dnevna soba je želja skoro svakoga od nas. Dobra vest je da to možete da stvorite uz minimalne troškove.

Postoji niz ideja koje će vam pomoći da  vaš dnevni boravak izgleda skupo, od fokusa na vrhunske materijale poput mermera i kamena do maksimalnog iskorišćenja prirodne svetlosti koja ulazi u prostoriju.

Luksuzna dnevna soba: Kako da postignete ovaj izgled?

Paneliranje zidova

Paneliranje zidova brzo stvara utisak grandioznosti i luksuza. Ova jednostavna tehnika može se primeniti i u modernim prostorima, dodajući sofisticiranu notu.
Koristite jednobojnu boju za paneliranje kako biste stvorili klasičan izgled.

Održavajte balans u dizajnu

Prilikom planiranja rasporeda dnevnog boravka, izaberite centralnu tačku, kao što je arhitektonski element, umetničko delo ili nameštaj koji se ističe. Balansiranje elemenata umesto potpune simetrije može stvoriti zanimljiviji i opušteniji prostor.

Dodajte veliko umetničko delo ili zidnu galeriju

Umetnost je pristupačan način za podizanje izgleda dnevnog boravka. Odaberite umetnička dela koja odgovaraju bojama prostora.  Pronađite pristupačne ramove u second hand radnjama i napravite galerijski zid bez velikih troškova.

Luksuzna dnevna soba: Maksimizirajte prirodnu svetlost

Prirodna svetlost trenutno podiže izgled prostora. Veliki prozori su odličan način za to, ali i ogledala i svetle boje mogu pomoći. Kombinujte svetle boje sa toplim materijalima poput drveta za prijatan izgled.

Namestite upečatljive lustere

Lusteri su sinonim za luksuz. Izaberite luster koji će privući pažnju i dodati glamuroznu notu prostoru. Lusteri mogu poslužiti i kao vizuelno sredstvo za isticanje visokih plafona.

Nemojte se bojati da unesete boje

Unatoč mitu da luksuzni prostori moraju biti neutralni, boje mogu dodati osobnost prostoru. Igrajte se s uzorcima i teksturama kako biste stvorili živopisnu atmosferu. Koristite jednostavne boje za nameštaj, a boju dodajte detaljima poput jastuka ili dekorativnih predmeta.

Luksuzna dnevna soba: Ne žrtvujte udobnost radi estetike

Dnevni boravak treba biti udoban. Kvalitetan nameštaj i dodaci treba da pruže osećaj udobnosti i sigurnosti. Pobrinite se da estetika ne nadmašuje funkcionalnost prostora. Razmislite o praktičnim elementima koji pridonose udobnosti.

Izvor slike: dit26978/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate