1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Najbolji nameštaj za dnevnu...

Najbolji nameštaj za dnevnu sobu u 2024: Učinite vaš dom savršenim

03. март 2024.

| Snežana Vranić
Male promene mogu učiniti mnogo...

Nameštaj za dnevnu sobu nije uvek lako odabrati. Međutim, uz ovih nekoliko saveta lako možete napraviti dnevni boravak savršenim mestom za opuštanje.

Svaka soba u domu ima svoju funkciju, a kada je reč o dnevnoj sobi, sve se vrti oko opuštanja, odmora i uživanja u slobodnom vremenu. Bez obzira da li volite da pružite noge dok gledate omiljenu seriju, stvorite opušten prostor za druženje sa prijateljima, ili se sklupčate uz dobru knjigu, balans između udobnosti i stila ključan je za stvaranje savršene dnevne sobe.

Najbolji nameštaj za dnevnu sobu u 2024.

Iako boje i dekor igraju svoju ulogu, nameštaj dnevne sobe može napraviti veliku razliku kako u izgledu, tako i u udobnosti prostora. Ako razmišljate o osvežavanju svoje dnevne sobe ove godine, postoji nekoliko trendova i saveta za uređenje u dizajnu nameštaja koji će vas inspirisati.

Nameštaj sa printom

Umesto da se odlučite za klasični jednobojni kauč, ovogodišnji trendovi nameštaja za dnevnu sobu naginju ka nečemu drugačijem, bilo da je u pitanju dezen, boja ili jedinstveni detalji. Ove godine je prihvaćen stil sa smelijim bojama i zanimljivim printovima. Na primer, klasične pruge i braon, bordo ili plavi tonovi stvaraju moderan i bezvremenski utisak.

Ako niste navikli da stilizujete ove smele komade u dnevnoj sobi, pokušajte da ih uparite sa suptilnim i neutralnim detaljima.

Nameštaj za dnevnu sobu: Tapacirung od kordura

Kordur je svakako materijal koji dominira trendovima u dizajnu enterijera. Tapaciranje od kordura ponovo postaje popularno. Ovaj materijal daje dnevnoj sobi bezvremensku privlačnost ako ga dobro ukombinujete. Možete ga koristiti nameštajima kao što je podnožje za noge, stolici ili sofi. Nameštaj na koji stilizujete ovaj nameštaj će uneti veliku razliku. Ako volite maksimalizam onda ga kombinujte sa drugim nameštajem sa printom. Sa druge strane, ako je minimalizam više u vašem stilu, onda su viskoza i topla boja drveta odličan izbor.

„Suknje na sofama“

Tradicionalni detalji nameštaja ponovo doživljavaju preporod ove godine dodajući bezvremensku privlačnost dnevnoj sobi. Jedna takva karakteristika su suknje na sofi. Međutim,da dnevna soba ne bi izgledala zastarelo, razmislite o uparivanju sa savremenijim karakteristikama kako biste dodali kontrast. Ovo ne samo da dodaje ravnotežu u prostor već će uneti i šarmantan izgled.

Neformalni izgled nameštaja

Trendovi nameštaja za dnevnu sobu se ne odnose samo na pojedinačne predmete, već i na način na koji ih rasporedite u svom prostoru. Neformalni raspored nameštaja može stvoriti potpuno novu atmosferu u prostoru, a ovogodišnji trendovi predlažu da imate potpuno drugačiji pristup. Ovo možete primeniti u bilo kom stilu tako što ćete u prostor uneti umirujuću atmosferu koristeći neutralne i meke materijale.

Izloženost drvenih okvira i nogu

Predivno tapacirane sofe i stolice mogu dati karakter i udobnost dnevnoj sobi, ali potpuno oslanjanje na jedan stil može učiniti da se prostor oseća zastarelim. Nameštaj sa izloženim drvenim okvirima i nogama je pravi trend ove godine. Ovo ne mora da se primenjuje na svaki komad nameštaja u dnevnoj sobi, ali recimo kauč ili stolice sa ovim detaljem mogu da razbiju i dodaju prostoru sasvim novi duh.

Nameštaj za dnevnu sobu: Vitrine

Trendovi se ove godine udaljavaju od ugradnih ormara i umesto toga biraju vitrine. Ovi komadi nameštaja su jedinstveni, a uz njih možete uvesti starinski nameštaj u vaš prostor, dajući vašoj sobi osećaj ličnog prostora koji je ispunjen vašim uspomenama ili zanimljivim knjigama i umetnošću.

Kada je u pitanju nameštaj za dnevnu sobu u 2024. svi trendovi ukazuju na stvaranje jedinstvenih prostora u kojima možete da unesete nešto lično i vanvremensko. Ove promene će sigurno uneti osveženje u vaš dom.

Izvor slike: Scovad/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate