1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Saveti za minimalistički enterijer...

Saveti za minimalistički enterijer – ali sa maksimalnim šarmom

09. март 2024.

| Miljana Momirović
Minimalizam je jedan od najpopularnijih stilova za uređenje doma u 2024. godini.

Minimalistički enterijer se možda čini prazno ali istina je da i dalje može izgledati otmeno, čak i ako ste ljubitelj dekoracije i boja. Evo i na koji način.

Potpuno je moguće pojednostaviti svoj prostor, a da ga ne oslobodite karaktera. Minimalizam se svodi na jednostavnost i predmete koji zaista imaju ulogu u prostoru. Sezona proleća je savršeno vreme da se pozabavite ovim projektom. Nastavite da listate za savete o minimalističkom pristupu uređenja doma.

Saveti za minimalistički enterijer

Minimalizam sa karakterom

Ako želite minimalistički enterijer koji će izgledati bezvremenski, od suštinskog značaja je da u njega unesete i svoj stil. Umesto da pokušavate da sve odjednom uklonite, potražite šare, stilove, dekorativne predmete i nameštaj koji zaista odražava vaš karakter. To se možda neće besprekorno uklopiti u minimalističku estetiku ali u tome je lepota.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studio McGee (@studiomcgee)

Rutina čišćenja

Možda se to podrazumeva ali zaista, rutina čišćenja je ključna za minimalistički enterijer bez premca. Najjednostavnije je početi od oslobađanja od stvari koje više nemaju svrhu, organizacije predmeta koje ćete zadržati i rotiranje dekoracije. Svi ti predmeti su tako lepi ali ne moraju biti izloženi odjednom, zar ne? Uklanjanje nepotrebnih stvari ostaviće dekoraciju koju vas istinski predstavlja i služi svrsi, a to je ono što je minimalizam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie Myers (@nataliemyers)

Negativan prostor

Nakon što se odlučite za  minimalistički stil, verovatno biste instinktivno poželeli da kupite sve ono što odgovara novoj estetici. Uređenje doma može biti uzbudljiva i primamljiva ali negativan prostor je i dalje dekorisanje. Ovako će prostorija i dekorativni predmeti doći još više do izražaja ostavljajući malo prostora da elementi dišu.

Minimalistički enterijer sa skladištem

Da li ste se ikada osećali kao da ste organizovali svoj minimalistički prostor milion puta, iako sve ima svoje mesto, i dalje osećate da nemate dovoljno prostora? Ako je odgovor da, vreme je da investirate u skrivene opcije skladištenja. Otvorene police su sjajne, ako imate mnogo predmeta, bez obzira na to koliko je organizovano, često može izgledati vizuelno preopterećeno. Umesto toga, odlučite se za nameštaj sa ugrađenim fiokama ili ormarićima, korpama i organizerima koje mogu sakriti predmete sa vidnog mesta.

Akcentna dekoracija

Bilo da se radi o sentimentalnim dekorativnim komadima ili o dekoraciji koju ste pronašli na putovanju, sitnice uvek pričaju priču. Lako je postati žrtva želje da kupite milion malih ukrasnih komada da biste začinili svoj prostor, ali linija između estetičnog i pretrpanog je tanka. Isticanje nekoliko pažljivo odabranih dekorativnih komada omogućiće vašem karakteru da zablista, a da ne skrenete ka neredu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy Bartlam (@amybartlam)

Izvor slike: FollowTheFlow/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate