1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Prolećni trendovi u dekoraciji...

Prolećni trendovi u dekoraciji zbog kojih dom izgleda skupo

16. март 2024.

| Miljana Momirović
Estetika kojoj će se svi diviti.

Činjenica je da enterijer podiže utisak o domaćici, a ovi prolećni trendovi u dekoraciji će se postarati da čak i kod kuće delujete otmeno.

Uređenje doma sa dolaskom nove sezone je izvanredan način da osvežite svoj prostor i isprobate nove trendove za 2024. godinu. U nastavku pogledajte ideje za uređenje doma koje će vas istaći među prijateljima i porodicom.

Prolećni trendovi u dekoraciji 2024.

Zaobljene ivice

Među trendovima u dekoraciji, zaobljene ivice su spremne da potpuno dominiraju ovog proleća. Savršene sza svakog ko preferira vintidž estetiku, ovakvi detalji donose razigrani, ženstveni izgled u enterijer. Isprobajte ovaj trend na dekorativnim jastucima, ramovima za slike ili čak na trpezarijskom stolu.

Metalik završnica

Tople mesingane završnice će uvek imati mesto u svakom domu. Ovi reflektujući metali donose modernu ivicu nameštaju i dekoraciji, a privlačno izgledaju u odnosu na neutralne boje, kao što su krem ili bež. Prolećni trendovi u dekoraciji viču: Što sjajnije, to bolje.

Svetloplava boja u dekoraciji

Jedna od najpopularnijih boja, ne samo kada je u pitanju uređenje doma, nego i modni trendovi je svetloplava. Iako ostavljamo zimu iza sebe, ova meka, prozračna nijansa može uneti dašak svežine koji je potreban u domu. Plava boja se kombinuje sa gotovo bilo kojom drugom bojom, a izgleda posebno privlačno sa neutralnim tonovima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bria Hammel Interiors (@briahammelinteriors)

Prolećni trendovi u dekoraciji su preveliki cvetovi

Mali, nežni cvetni printovi ustupili su mesto većim, smelijim dizajnom. Prolećni trendovi u dekoraciji su u znaku prevelikih cvetnih printova koje viđamo na jastučićima, posteljini, pa čak i na nameštaju. Cveće možda nije revolucionarno ali ga i dalje volimo. 

Luksuzna dekoracija

Ako pratite modne trendove, onda ste verovatno čuli za mob wife estetiku koja je preuzela društvene mreže i modne piste ranije ove godine. Ali kako se približavamo proleću, sve je popularniji luksuz i kada je u pitanju dekoracija doma. U enterijeru se ovaj trend manifestuje u jastučnicama od veštačkog krzna, kitnjastim ogledalima, mermernim akcentima i bilo čemu drugom što odiše raskošom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Papier (@home_ec_op)

Neočekivana zidna umetnost

Zamena zidne umetnosti jedan je od najlakših načina da prostoriji pružite svež izgled, a ove sezone vreme je da razmišljate dalje od klasičnih platna i uokvirenih fotografija. Trenutno volimo umetnička dela koja su suprotna principu sa jedinstvenim materijalima i teksturama. Uramljeni komadi tkanine, teksturirani dizajni napravljeni od gipsa i umetnički otisci oivičeni šarenim prostirkama su samo nekoliko načina da svojim zidovima date neočekivani dodir.

Izvor slike: FollowTheFlow/GettyImagesPlus