1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. 5 pravila za uređenje...

5 pravila za uređenje doma, prema dizajnerima enterijera

29. фебруар 2024.

| Snežana Vranić
Učinite vaš dom savršenim..

Svi želimo da naša kuća izgleda savršeno, a ova pravila za uređenje doma vam mogu u tome pomoći.

Dizajn enterijera ponekad nije lak, ali ume da bude veoma zabavan posao. Međutim, da ne biste napravili klasične dizajnerske greške koje će opteretiti vaš prostor ispratite ovih nekoliko jednostavnih pravila i uživajte u udobnosti vašeg doma.

5 pravila za uređenje doma

Kada je reč o uređenju doma, pre svega je važno da prostor oslikava vaš karakter. U suprotnom, mogli biste se za nekoliko nedelja zateći u dnevnoj sobi koju mrzite. Listajte dalje da otkrijete pravila za uređenja doma bez greške.

Vodite računa o udobnosti

Ništa u vašem domu nije od velike koristi ako ne možete u tome da uživate. Dakle, estetika jeste važna, ali je ipak praktičnost i udobnost na prvom mestu. Ovo je posebno važno kada je u pitanju nameštaj. Pored toga, komad nameštaja koji možda nije estetski po vašem ukusu možete da ukrasite dodacima, a udobnost ne možete da nadoknadite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenni Yolo | I SPY DIY (@ispydiy)

Pravila za uređenje doma: Fokusirajte se na stvari pojedinačno

Istina je da renoviranje odjednom poprilično skupo. Međutim, možemo da se fokusiramo na jednu po jednu stvar. Ako je vašoj dnevnoj sobi potrebno renoviranje, počnite sa farbanjem zidova ili nanošenjem svežih tapeta. Fokusirajući se na jednu po jednu stvar, možete bolje da odredite prioritete i oživite svoju viziju bez preteranih troškova odjednom.

Kupujte strateški

Može biti veoma primamljivo da kupite sve što vam se dopadne od kućnog dekora. Međutim, nepotrebni ili „puni“ predmeti će samo izazvati nered u vašem domu, a to je svakako poslednja stvar koju želite. Naročito kada je dnevna soba u pitanju. Umesto toga, uštedite za investicione komade koji su vam zaista potrebni.

Pravila za uređenje doma: Osvetlite prostor

Ne može se poreći da tamne boje ponekad unose zanimljivu energiju, ali to previše lako može pokvariti vaše raspoloženje i može učiniti da vaš prostor izgleda malo i skučeno. Ne morate da svedete sve na minimalizam, ali lagane i prozračne boje će učiniti sa doba izgleda veće. Kremasto bela, svetlo bež ili ružičasta mogu mnogo učiniti za vaš prostor.

Ne plašite se da mešate stilove

Ne postoje čvrsta pravila kada je u pitanju dizajn enterijera. Iako često postoji mišljenje da je potrebno da pronađete jedan stil kojeg treba da se držite, to nije sasvim talno. Kombinovanje stilova koji vam se dopadaju je savršen način da pokažete svoju ličnost u celom domu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenni Yolo | I SPY DIY (@ispydiy)

Izvor slike: shironosov/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate