1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Kako da police za...

Kako da police za knjige izgledaju luksuzno?

11. фебруар 2024.

| Miljana Momirović
Trenutno najpopularniji trend u enterijeru.

Možda mislite: Ali već imam police za knjige. I niko ne kaže da vam trebaju nove ali ovi saveti će učiniti da odaju skupoceni utisak.

Na društvenim mrežama pojavio se trend Bookshelf Wealth, koji u stvari predstavlja uređenje police na knjige ali na luksuzan način. Uređenje doma u 2024. godini ima naglasak na tradicionalnom i spontanom, a ovi saveti ga prate u stopu.

Kako da police za knjige izgledaju luksuzno?

Ono što razlikuje luksuzne police za knjige od drugih trendova u enterijeru je to što je ovo izbor životnog stila, a ne samo kupovina. Ako požurite da kupite gomilu knjiga ili pokušate da postignete estetiku zarad trenda, rezultat neće biti autentičan. Evo kako da to uradite na pravi način.

Kombinacija dekorativnih predmeta

Život nije savršen, pa ne bi trebalo da budu ni naši životni prostori. Drugim rečima, sasvim je u redu ako police za knjige nisu potpuno usaglašene. Ono što je popularno kod ovog trenda za uređenje doma je što se izbegava urednost, a prihvata promišljenost.

  • Poigrajte se sa proporcijama i grupišite knjige.
  • Slažite ih i horizontalno i vertikalno.
  • Ne morate usklađivati boje.

Književnost je autentična. Prenesite ovo pravilo i na policu za knjige za luksuzan izgled enterijera. Suština skupocenog utiska koji odaju police za knjige leži u lepoti neravnoteže i nesavršenosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erin Francois (@francois_et_moi)

Luksuzna estetika

Jedna od najvećih privlačnosti police za knjige je njena neosporna udobnost. To je ona posebna vrsta prijatnosti koja vas navodi da odustanete od svih planova i ušuškate se uz najdraže naslove.

Pronađite inspiraciju za šarm, a ako ga ne uspete pronaći, napravite sopstveni. Možda da ofarbate zid iza police za knjige? Dodajte lajsne okvira za slike. Ili se čak okušajte u samolepljivim tapetama.

Sledeći korak? Podešavanje ambijenta pomoću osvetljenja. Dizajneri enterijera preporučuju postavljanje svetla za slike iznad police za knjige. Ovako postavljeno osvetljenje pruža izgled kao iz biblioteke.  I zapamtite, ne postoji previše podnih i stonih lampi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erin Francois (@francois_et_moi)

Sentimentalne police za knjige

Svako može ponoviti trend u enterijeru sa društvenih meža. Ali negovanje sopstvenog stila zahteva vreme i lični pečat, a posebno kada su u pitanju tako induvidualni projekti, kao što je polica za knjige.

Svaki dizajner enterijea će dati isti savet: Ne kupujte nešto samo da biste to kupili. Budite namerni i pokažite dekorativne predmete koji vam znače. Umesto da samo prikazujete knjige, razmislite o dodavanju jedinstvenih komada koji nose priču sa sobom, poput vintidž vaze ili svećnjaka koje vam je poklonila baka.

S obzirom da trendovi u enterijerima dolaze i odlaze brže nego što iko može da ih prati, nadamo se da će vas ovaj trend navesti da usporite i izgradite enterijer koji je jedinstven za vas.

Izvor slike: UnitedPhotoStudio1/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate