1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. 10 stvari koji čine...

10 stvari koji čine da vaš dom izgleda jeftino

05. март 2024.

| Snežana Vranić
Ovo morate promeniti...

Svi želimo da naš dom uvek bude u najboljem izdanju. Ove stvari koje čine dom jeftinim su svakako nešto što morate da izbegnete u kući.

Ponekad sitnice kojih nismo svesni otkrivaju mnogo o našem domu. Međutim, često male promene mogu da poboljšaju utisak o vašem domu. Obratite pažnju na ovih nekoliko stvari i učinite vaš dom boljim mestom za život.

Stvari koje čine dom jeftinim

Pretrpavanje prostora

Bez obzira na to koliko je dekoracija sofisticirana, prostor gubi na šarmu ako je prekriven sitnicama ili neredom. Nered narušava protok prostora i čini da dizajnerski izbori deluju manje namerno. Srećom, postoji rešenje za nered – organizacija. Pronašli smo nekoliko načina kako urediti manji dnevni boravak i održavati red.

Stvari koje čine dom jeftinim: Loše osvetljenje

Osvetljenje ima značajan uticaj na izgled prostorije. Prejak, beli svetlosni izvor može učiniti da prostor izgleda izbledelo, dok slabo svetlo može stvoriti pećinu umesto ugodne atmosfere. Razmislite o promeni svetiljki i vrsti sijalica kako biste prilagodili osvetljenje prostoru.

Previše ručno rađenog nameštaja

Iako volimo unikatne komade nameštaja, previše ručno rađenih komada može delovati kao gomila recikliranog materijala umesto svesnog izbora dizajna. Umesto toga, razmislite o pažljivom kombinovanju ručno rađenih komada s drugim komadima nameštaja.

Prenatrpanost ukrasima

Trendovi prolaze, ali klasični stilovi ostaju. Odlučite se za dugovečne dizajnerske izbore kako biste izbegli često menjanje dekoracije prema poslednjim modnim trendovima.

Generički zidovi sa slikama

Kreiranje galerijskog zida odličan je način da popunite prazan prostor, ali izbegavajte postavljanje generičkih, masovno proizvedenih slika. Radije planirajte unapred, birajte umetničke radove s jasnim ciljem i vizijom.

Stvari koje čine dom jeftinim: Pretrpan ulaz

Prvi utisak je važan, a ulaz u vaš dom prva je stvar koju posetioci vide. Očistite ulazni prostor od nepotrebnih stvari i stvorite otvoren, ugodan ambijent uz pomoć ideja za uređenje ulaza.

Nedostatak jasnog stila

Bez potrebe za potpunom uniformnošću u svakoj prostoriji, važno je održati koherentnost u dizajnu. Kombinacija modernog minimalizma i boho stila može stvoriti neujednačenost. Razmislite o zajedničkom elementu koji povezuje sve prostorije.

Chevron uzorci

Chevron uzorak je već odavno prošao iz mode i učiniće da vaš dom izgleda staromodno. Umesto toga, birajte jednostavnije uzorke koji nisu previše upadljivi i koji svakako nemaju ovakav šablon dekoracije.

Stvari koje čine dom jeftinim: Plafoni s „popcorn“ teksturom

Ova zastarela tekstura stropova može izgledati neuredno i teško održiva, a neretko se i hvata prašina na ukrase. Razmotrite uklanjanje „popcorn“ plafona za moderniji i čišći izgled.

Fraze na zidovima

Iako motivacione fraze imaju svoju vrednost, preterano korišćenje iste fraze na različitim mestima može delovati jeftino i neoriginalno. Razmislite o personalizovanim umetničkim delima kako biste dodali lični pečat.

Izvor slike: FollowTheFlow/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate