1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Spavaća soba Nikol Kidman:...

Spavaća soba Nikol Kidman: Zanimljiv raspored na kom joj zavidimo

15. јун 2024.

| Snežana Vranić
I sigurno ćemo svi uraditi isto...

Spavaća soba Nikol Kidman postavlja nove granice i nudi spoj praktičnosti i moderne elegancije.

Nije tajna da je želja za otvorenim životom uticala na to kako dizajniramo naše prostore poslednjih godina – ali Nikol Kidman (Nicole Kidman )je otišla korak dalje: u spavaću sobu. Njen inovativni raspored u spavaćoj sobi će promeniti način na koji dizajniramo naše prostore u budućnosti.

Spavaća soba Nikol Kidman: Otvoren plan u novoj prostoriji

Otvoren plan u rasporedu često uključuje dnevnu sobu i kuhinju, glumica je spojila svoj prostor za spavanje sa dnevnim boravkom – zajedno sa somot braon sofom, televizorom i elegantnim kaminom (što nije slučajno u ovom kadru). Dnevni boravak teče direktno u spavaću sobu, gde vidimo beli krevet sa pogledom na balkon. Iako nije uobičajeno videti prostore za stanovanje i spavanje u tako bliskoj blizini, luksuzni dizajn postaje sve popularniji, a Nikol je napravila prvi korak u ovom trendu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman)

Spavaća soba Nikol Kidman: Koje su prednosti ovakvog rasporeda?

„Otvorene spavaće sobe su primetan trend iz ubedljivih razloga. Spajajući privatno utočište spavaće sobe sa zajedničkom vitalnošću životnog prostora, ovaj inovativni raspored redefiniše savremeni život,“ komentariše dizajnerka Nina Lihtenštajn ( Nina Lichtenstein).

Svetla spavaća soba

Prva prednost je prilika da se maksimizira svetlost. Pošto je glumičina spavaća soba okružena prozorima, a samim tim i prirodnim svetlom, to nije problem. Međutim, u manjim spavaćim sobama ili onima koje su prirodno tamnije, možemo koristiti ovaj raspored da bismo uživali u prozračnom i svetlijem osećaju.

„Jedna od najznačajnijih prednosti spavaće sobe otvorenog plana je besprekoran protok prostora i svetlosti. Uklanjanjem zidova, prirodna svetlost može da prožima celo područje, stvarajući svetliju i privlačniju atmosferu“, kaže dizajnerka.

Povezanost dve prostorije

Drugo, ovaj raspored je društveniji od njegovih alternativa – što znači da podstiče više povezano životno iskustvo sa onima kojima smo najbliži. „Odsustvo barijera omogućava laku interakciju između spavaće sobe i dnevnog boravka, što ga čini idealnim za parove ili cimere koji cene zajedničko vreme“, kaže Lihtenštajn.

„Maksimizirajući svetlost i prostor, poboljšavajući društvenu interakciju i pružajući fleksibilne životne opcije, ovaj raspored zadovoljava potrebe i želje savremenih vlasnika kuća. Dok nastavljamo da tražimo životne prostore koji se prilagođavaju našim dinamičnim životima, spavaća soba otvorenog plana ističe se kao svedočanstvo lepote otvorenog, međusobno povezanog života“, objasnila je dizajnerka..

Izvor slike: Charley Gallay / Stringer/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate