1. Home
 2. /
 3. Horoskop
 4. /
 5. Astro
 6. /
 7. Sutra Venera ulazi u...

Sutra Venera ulazi u Ovna, a evo šta to znači za nas

04. април 2024.

| Snežana Vranić
Preduzmite hrabre korake...

Venera ulazi u Ovna 5. aprila, a to znači da nam dolazi period smelih poduhvata, strastvene ljubavi i spontanog ispoljavanja naklonosti.

Venera je planeta ljubavi, lepote i odnosa. Ona upravlja osećajem za stil, ukusom za umetnost i muziku. Teži harmoniji i ravnoteži u svim oblastima života i pomaže da pronađemo zajednički jezik sa drugima, rešimo sukobe i stvorimo mirno i okruženje oko sebe.  Sa druge, Ovan je prvi znak Zodijaka i predstvalja početak novih ciklusa i početaka. On simbolizuje inicijativu, vođstvo i hrabrost.

Venera ulazi u Ovna: Kako će to uticati na nas?

Kada je Venera u Ovnu, kao što će biti od 5. aprila, ona kombinuje strast i energiju Ovna sa osetljivošću i senzualnošću Venere. To se može manifestovati u intenzivnim i strastvenim odnosima, kao i u kreativnosti i samoizražavanju koje je ispunjeno energijom i entuzijazmom.

Ovaj aspekt podstiče mnoge da imaju više samopouzdanja, da budu smeliji i strastveniji. Skoro niko se neće plašiti da rizikuje i napravi prvi korak u vezi, poslovnoj ili privatnoj.

Ljubav i veze

Venera ulazi u Ovna i rasplamsava strast i uzbuđenje u ljubavnim vezama. Oni koji su sami će možda pronaći budućeg partnera, dok bi parovi mogli da osete veći osećaj povezanosti i privlačnosti jedni prema drugima. Želja za seksom takođe može postati jača. Mnogi će postati hrabriji i odlučniji u izražavanju ljubavi i naklonosti.

Kako je Ovan impulsivan znak, tranzit Venere može mnoge učiniti sklonim ljubomori i posesivnosti. Takođe, može doći do sukoba i svađa u odnosima. Međutim, biće moguća i brza pomirenja.

Venera ulazi u Ovna i utiče i na finansijska pitanja

Ovaj aspekt može doneti sreću i u pitanjima novca i posla. Vrlo je verovatno da ćete biti sigurniji i samopouzdaniji u svojim poslovnim poduhvatima. Tokom ovog perioda možete preuzeti inicijativu i napredovati u svojim finansijskim ciljevima.

Venera u Ovnu može doneti i prilike za povećanje prihoda i dati motivaciju za preduzetničke korake. Međutim, ovaj aspekt može povećati verovatnoću da napravite impulsivne kupovine i povećate apetit za finansijskim rizikom. Mnogi ljudi će biti skloni da troše novac na nepotrebne stvari ili da ulažu u rizične poduhvate.

Koje su prednosti i mane Venerinog ulaska u Ovna?

Ovo je aspekt koji podstiče mnoge da budu kreativniji i smeliji. Ovo je vreme za eksperimentisanje sa novim izgledom, stilovima ili umetničkim projektima.

Prednosti ovog aspekta su sledeći:

 • povećano samopouzdanje i samopoštovanje
 • veća hrabrost za izražavanje osećanja
 • strastven i uzbudljiv ljubavni život
 • uspeh u finansijskom sektoru
 • mogućnosti za kreativno izražavanje i inspiraciju

Mane ovog aspekta su sledeće:

 • impulsivnost i nepromišljenost u odnosima
 • preterana konkurencija i sebičnost
 • ljubomora i posesivnost
 • nepromišljena potrošnja
 • mogući konstantni sukobi

Dakle, to što Venera ulazi u Ovna je znak da je vreme za strastvenu ljubav, smele poduhvate i kreativno samoizražavanje.

Izvor slike: Vasyl Dolmatov/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate