1. Home
  2. /
  3. Horoskop
  4. /
  5. Astro
  6. /
  7. Najpametniji horoskopski znaci: Da...

Najpametniji horoskopski znaci: Da li ste među njima?

17. јун 2024.

| Snežana Vranić
Od njih možemo mnogo naučiti...

Ako se pitate koji su najpametniji horoskopski znaci, postoji nekoliko različitih karakteristika znaka Zodijaka koji to otkrivaju.

Svaki od 12 postojećih horoskopskih znakova ima različite kvalitete i karakteristike koje pomažu u definisanju i utvrđivanju ličnosti onih koji su rođeni pod određenim znakom. Evo kako astrologija utiče na njihovu inteligenciju.

Koji su najpametniji horoskopski znaci?

Karakteristike svakog znaka se odnose na različite oblasti ličnosti, od toga koliko su posvećeni do toga koliko verni mogu biti. Slično je i sa inteligencijom. Dok su neki znaci prirodno radoznali i lako uče, drugima to nije na listi prioriteta.

Naravno, ovo sve zavisi i od toga šta smatramo inteligencijom. Na primer, Blizanci i Device imaju Merkur kao vladajući planetu. On se smatra planetom misli i logike, pa se smatra da su Blizanci i Device daleko najpametniji znakovi.

Sa druge strane, vazdušni element nam govori o mentalnoj agilnosti i sposobnosti da vidimo i razumemo različite tačke gledišta. U vazdušne znake spadaju Vage, Blizanci i Vodolije. A Blizanci se posebno smatraju jednim od najinteligentnijih znakova jer je njihova vladajuća planeta Uran. Osim što imaju mentalnu okretnost, imaju izuzetnu sposobnost da vide ono što drugi ne vide.

Devica

Devica zauzima prvo mesto zbog svoje velike sposobnosti da analizira, pojednostavi i prenese drugima i najsloženije koncepte koje možete zamisliti. Pošto spadaju u zemljane znakove, oni su uvek veoma stabilni i u svom razmišljanju. Imaju izuzetnu sposobnost da pronađu rešenje.

Najpametniji horoskopski znaci: Blizanci

Blizanci su drugi najinteligentniji znak zbog svoje svestranosti i mentalne agilnosti. Oni su veoma radoznali i imaju impresivnu sposobnost da primaju i daju informacije. Predstavnici ovog znaka su kao mali kompjuteri koji će doći do svakog odgovora.

Vodolija

Na trećem mestu se nalaze Vodolije. Ovaj znak voli tehnologiju i uvek će se potruditi da nauči nešto više zbog čega su veoma napredni. Ako želite um koji je korak ispred, onda svakako treba da se obratite Vodoliji. Sa njom ćete lako videti šta vam je činiti unapred.

Izvor slike: Viorel Kurnosov/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate