1. Home
  2. /
  3. Horoskop
  4. /
  5. Astro
  6. /
  7. Horoskopski znak Rak: Nežni...

Horoskopski znak Rak: Nežni i osetljivi idealisti

20. јун 2024.

| Snežana Vranić
Emocionalnost je njihova glavna karakteristika...

Horoskopski znak Rak se smatra najempatičnijim, ali i najosetljivijim znakom Zodijaka. Međutim, kakve karakteristike još krase ovaj znak?

Rakovi su veoma slatki i ljubazni i oni ne bi mrava zgazili. Okrenuti su porodici i to im stvara osećaj stabilnosti i sigurnosti. Ipak, zbog njihove osetljivosti lako ih je povrediti i uvrediti, pa je zbog toga neophodno biti veoma pažljiv sa njima.

Horoskopski znak Rak: Karakteristike

Znak Raka koristi svoju krhkost da se zaštiti čim oseti opasnost jer smatraju da nema smisla u pokušavanju da upravljanju njome. Istovremeno, mogu da imaju česte promene raspoloženja i oni prosto ne podnose kada im neko kaže „ne“ povodom onoga što su zamislili. Poseban problem nastaje ako se naljute jer često ne žele ni da objasne šta ih je uznemirilo. Dakle, iako jesu po prirodi osetljivi, oni umeju da ostvare ono što zamisle koristeći se pravim tehnikama i emocionalnom ucenom.

Rakovi su idealisti

Oni jednostavno nemaju želju da sve racionalizuju i prosto će ići glavom kroz zid ako tako žele. Tajna sreće Rakova je njihov mali unutrašnji svet. Oni su kreativci i zamišljaju, ukrašavaju, pišu, crtaju i podižu svest o stvarima o kojima je to neophodno.

Međutim, iako umeju u svemu da vide nešto lepo, i najmanja tuga ume da ih ubaci u depresivno stanje. Umeju da dopuste da ih emocije, kompleksi ili paranoja preuzmu i da budu previše opsesivni sa prošlošću. To je ujedno i razlog zašto su oni toliko vezani za dom – prostor koji im je poznat i lako funkcionišu u njemu.

Horoskopski znak Rak: Poznate ličnosti

Mnogo poznatih ličnosti je rođeno u ovom znaku. Princeza Dijana je bila jedna od njih, a od poznatih ličnosti danas, u ovom znaku su rođeni: Ariana Grande, Selena Gomez, Tom Kruz, Margo Robi, Elon Mask i Prijanka Čopra Džonas. U svakom slučaju, jasno je da ovaj znak ume da bude veoma uspešan, samo kada pođu za svojim snovima.

Izvor slike: Vanja Baltic/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate