1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Tražite najbolji trening za...

Tražite najbolji trening za zadnjicu? 6 vežbi koje dovode do brzinskih rezultata

26. октобар 2023.

| Jelena Mladenović
Poznati trener otkrio koje vežbe su savršene za zategnutu zadnjicu

Trening za zadnjicu koji će vam brzinski preoblikovati telo!

Pronalaženje najboljeg treninga za gadnjicu ponekad može biti kao traženje igle u plastu sena.

Sigurno da postoji samo određen broj vežbi koje se mogu primeniti isključivo za gluteus, ali sa 11.700.000 rezultata u pretrazi na Google-u, izborom od hiljade trenera i stotine kombinacija vežbi, teško je znati odakle početi i koje su one prave.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Krissy Cela (@krissycela)

Vežbanje sa tegovima je odlično iz mnogo razloga – od ubrzanja metabolizma, jačanja kostiju i zglobova, smanjenja rizika od povreda do povećanja mišićne mase, zaista je vrhunski alat.

Vežbanje sa tegovima za treniranje zadnjice je posebno važno za vaše opšte zdravlje, jer gluteus podupire vaše telo više nego većina drugih mišića. Ne samo da vam pomažu pri hodanju i trčanju i sprečavaju povrede, već takođe pomaže i vašoj kičmi, kolenima i kukovima, prenosi marieclaire.co.uk.

Renomirani lični trenera i autora knjige „Srećni, Zdravi, Snažni“, Krisi Celu, podelila je svoj omiljeni trening za gluteus sa nama.

Vežbe za zadnjicu – Za samo 2 nedelje do vidljivih rezultata!

Nažalost, sa produženim periodima rada u kancelariji i radom od kuće, često dolazi neaktivnost i ono što neki treneri nazivaju „lenji gluteusi“.

Kako objašnjava Cela, kada dugo sedimo, naši mišići gluteusa nemaju šta da rade, pa postaju slabi od neaktivnosti. „To ima daljnje efekte jer gura druge mišiće iz ravnoteže i može poremetiti položaj karlice“, objašnjava ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Krissy Cela (@krissycela)

Trening za zadnjicu sadrži mešavinu vežbi za gluteus koje se smatraju najefikasnijim, uz broj ponavljanja koji će vam pomoći da postignete rast i napredak.

Trake za mršavljenje od gipsa protiv masnih naslaga – Da li zaista funkcionišu?

„Pažljivo stvoren s obzirom na svaku sposobnost, razvila sam ovaj trening kako biste ciljali svaki ugao svojih gluteusa, tako da ćete osećati sebi snagu, samopouzdanje i sjajnu boginju“, nastavlja ona.

Iako biste mogli pomisliti da je više uvek bolje, verujte da je ključno da pravilno izbalansirate količinu vežbanja. Vaše telo treba da se trenira, naravno, ali takođe treba da se oporavlja od tih treninga.

Izvor slike: Instagram