1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Zabavan i opuštajuć, telo...

Zabavan i opuštajuć, telo zategnuto kao struna: Ovo je trening Marine Ćosić

17. децембар 2023.

| Sandra Petković
Trening Marine Ćosić zateže telo i opušta um

Ukoliko tražite način da oblikujete i zategnete svoje telo, trening Marine Ćosić je baš ono što vam treba. Atraktivna glumica je na svom Instagram nalogu podelila kako ona svoje telo održava u formi i otkrila u kom treningu je tajna.

trening marine ćosić

Photo: F.S./ATAImages

Odgovor je aerial joga. Aerial (lebdeća ili antigravitaciona) joga specifičan je način vežbanja joge u vazduhu.

Vežbe se izvode uz jedinstveni rekvizit u vidu svilene marame koja visi sa plafona, tako da dok vežbate visite u vazduhu.

Trening Jelene Đoković veoma zabavan i efikasan, mnogima će se zavrteti u glavi (video)

Trening Marine Ćosić može da praktikuje svako. Postoje različiti nivoi, pa samo treba pronaći odgovarajući intenzitet.

Osim što telo dovodi do top forme, aerial joga doprinosi poboljšanju opšteg zdravlja jer ovakav način vežbanja aktivira celo telo.

Zgodna brineta tvrdi da je ovaj trening pre svega zabavan, ali i opuštajući.

„Koliko je ovo zabavno! A naravno, bilo je i opuštajuće. Toliko su lepe vežbe istezanja, razne figure u kojima završavamo na kraju pokreta i na kraju svega, opuštanje u svili.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marina Mirković (@marinacosic)

Ovakva vrsta istezanja, vežbanja, vraćanja u sebe, disanja i osećaja prisutnosti, treba apsolutno svima!

Zategnuti i vitki bez iscrpljujućeg treninga, isprobajte cozy kardio (video)

Nikada nisam probala ništa slično, a sve ostalo što je došlo u obzir je zahtevalo mnogo vežbe da bih išta mogla da vam prikažem – upravo je lepota ove vrste joge što ne morate da imate preterano iskustvo, da biste napravili ove divne figure“, napisala je glumica.

trening marine ćosić

Instagram

S obzirom na to da je neophodno sve vreme držati se za svilu, prvenstveno će se aktivirati gornji deo tela. Ali pošto je u pitanju sveobuhvatni rekreativni program, raznim položajima aktiviramo i ostale grupe mišića.

Različite vežbe snage, fleksibilnosti, balansa i koordinacije – sigurno će zatezati, oblikovati telo i popraviti držanje, dok će tranzicije iz jednog položaja u drugi doprineti gracioznijem kretanju i eleganciji pokreta.

Tražite najbolji trening za zadnjicu? 6 vežbi koje dovode do brzinskih rezultata

Trening Marine Ćosić ima niz benefita za psihu i telo. Kada nakon nekog vremena izvedete poze za koje ste mislili da su neizvodljive, pomerićete sopstvene granice. To rezultira podizanjem samopouzdanja i zadovoljstva što se na kraju preslikava i na druge sfere života.

trening marine ćosić

Consious Design on Unsplash

Aerial joga doprinosi boljem raspoloženju. Dok izvodite neverovatne poze oko svilene marame luči se hormon sreće, pa je dobar osećaj u svojoj koži zagarantovan.

Šta jesti posle treninga – O čemu morate voditi računa

Verovali ili ne ovakav vid vežbanja doprinosi i u antiejdžingu. U obrnutim položajima doživljavamo potpunu dekompresiju kičme, čime produžavamo vitalnost celog tela.

trening marine ćosić

Photo by Seyi Ariyo on Unsplash Photo by Seyi Ariyo on Unsplash

Dekompresijom prolongiramo takozvano skupljanje i smanjivanje, pa tako odlažemo i starenje, dok ubrzana cirkulacija, neminovna usled inverzija, daje instant sjaj koži nakon svakog časa joge.

Izvor slike: Ata Images