1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. Šta su seks aplikacije...

Šta su seks aplikacije i kako funkcionišu?

06. март 2024.

| Snežana Vranić
Veoma slično funkcionišu kao dejting aplikacije..

Seks aplikacije u Srbiji nisu toliko česta tema. Iako postoji niz dejting aplikacija, aplikacije koje vas povezuju sa ljudima koji žele samo šemu nisu tako mnogobrojne.

Seks aplikacije funkcionišu na sličan način kao dejting aplikacije. Sa tim da vas ovaj tip aplikacija povezuje sa ljudima koji traže neobavezan seks umesto ozbiljne veze. Naravno, ove aplikacije nisu za sve i svakako uvek morate biti oprezni sa kime se povezujete .

Kako funkcionišu seks aplikacije?

Kako objašnjava stručnjak za odnose Aleks Grifits (Alex Griffiths), dokazano je da je seks dobar za vaše fizičko i mentalno zdravlje. Priliv oksitocina i dopamina koji su u porastu kada masturbirate ili imate seks ozbiljno podižu vaše raspoloženje. Upravo zbog toga se ove aplikacije smatraju korisnim. Osim što većina njih pruža i korisne informacije o seksualnom zdravlju, one vas takođe i mogu spojiti sa ljudima koji traže isto što i vi.

Koje seks aplikacije su dostupne u Srbiji?

Feeld

Ova aplikacija za upoznavanje vam omogućava da upoznate potencijalnog partnera za seks. Funkcioniše slično kao Tinder, a tu možete pronaći potencijalnog partnera za trojku. Ova aplikacija je jednostavna, a samo od vas zavisi kako će se situacija razvijati ako se poklopite sa nekim.

Međutim, uvek se savetuje da obavestite nekome o tome gde se nalazite jer je uvek korisno preduzeti mere predostrožnosti kada se susrećete sa strancima. Ova aplikacija okuplja ljude otvorenog uma.

Bumble

Bumble se često naziva i feminisitičkom aplikacijom. Za sva poklapanja koja se dogode, žena mora da započne razgovor u roku od 24 sata ili „ponuda“ nestaje. Ova aplikacija vam pomaže da brzo shvatite da li je neko vredan vašeg vremena. Kontrola je potpuno u vašim rukama, a pravila i bezbednosni propisi su veoma strogi. Ovo je možda najbolja aplikacija za izbirljive žene.

Seks aplikacije: Tinder

Tinder je jedna od najpoznatijih dejting aplikacija, ali ona takođe spada i u seks aplikaciju. Veliki broj ljudi koristi ovu aplikaciju. Na njihovom sajtu stoji da „nije važno da li želite da pronađete ljubav, sastanak ili samo opušteno ćaskanje, želite aplikaciju koja vam odgovara.“ Kako je ova mreža veoma popularna, lako ćete pronaći nekoga ko traži upravo ono što i vi.

BeNaughty

Ovo je aplikacija dizajnirana za odrasle koji su u potrazi za novim partnerom ili ljubavnim interesovanjem. On vam omogućava da pređete direktno na stvar, aktivno podstičući susrete bez obaveza. Ova aplikacija je jednostavna za korišćenje i okuplja zajednicu istomišljenika koji žele da se povežu. Ovo je apikacija koja vam je potrebna da zadovoljite svoje seksualne potrebe.

Pure

Pure je odlična aplikacije ako želite da pronađete partnera za seks bez obaveza. Kada postanete član, podnosite zahtev u kome navodite šta tražite i koje je vaše mesto interesovanja. Tada vam aplikacija nudi potencijalne partnere. Kod ove seks aplikacije se vaša fotografija i kratak opis/slogan prikazuju samo sat vremena, pa treba da brzo odreagujete. Ova aplikacija vam omogućuje i da sačuvate svoju privatnost jer nema potrebe da delite profil na društvenim mrežama, kao ni mnogo slika ili da dajete detalje o svom životu.

Kako da ostanete bezbedni kada su seks aplikacije u pitanju?

Iako je ovo veoma zanimljivo, susret sa potpunim strancima nije bez rizika. Naročito ako postoji mogućnost da imate seks bez obaveza. Pre svega izbegavajte da otkrivate svoju tačnu lokaciju. Takođe je vredno da obavite brzu proveru pozadinu osobe sa kojom se nalazite na društvenim mrežama.

Takođe, razgovor sa njima preko telefona je još jedan od načina da steknete sliku o njihovoj ličnosti. Imajte na umu da potražite bilo kakve nedoslednosti ili crvene zastavice. Ako vam deluju sumnjivo, stručnjaci savetuju da prekinete kontakt.  Pored toga, verujte instinsktu i svom osećaju. Kada se budete nalazili sa tom osobom, nađite se na javnom mestu pre nego što padne mrak i poželjno je da imate prevozno sredstvo u blizini. Takođe, obavestite prijateljicu gde se nalazite i javite im se da ste dobro.

Izvor slike: Tero Vesalainen/GettyimagesPlus

Nastavite da čitate