1. Home
 2. /
 3. Lifestyle
 4. /
 5. Odnosi
 6. /
 7. Uzbudljive poze za predigru:...

Uzbudljive poze za predigru: Zadovoljstvo i bez seksa

10. мај 2024.

| Snežana Vranić
U njima ćete uživati...

Kada su u pitanju seksualne poze, uglavnom se fokusiramo na glavni događaj. Međutim, poze za predigru su jednako važne i vrlo lako mogu da preuzmu ulogu glavnog događaja.

Predigra je sve što vodi do seksa, tako da tehnički ovo počinje u bilo kom trenutku nakon vaše poslednje seksualne veze. Često predigru vidimo kao obavezu koja bi nas uzbudila, ali u stvarnosti, predigra su sve male stvari koje nas drže privučene partneru i vode do seksualne intimnosti.

Uzbudljive poze za predigru

Kada su u pitanju najbolje poze za predigru, sve je u eksperimentisanju. Naravno, neki mogu tvrditi da postoji samo nekoliko načina za predigru, ali isto bi se moglo reći i za sam seks. Sve je jasno, ali to nas ne sprečava da ipak izmislimo nove načine da to uradimo.

Spooning

Ova poza spada u klasike i savršena je za lenja jutra i kasne pospane noći. Vi i vaš partner ležite na boku i okrenuti ste u istom pravcu. Partner koji je nazad klizi rukama po telu osobe ispred, dajući im savršeni pristup za grljenje, ljubljenje i dodirivanje.

Poza device

Ovo je savršena poza za improvizovani oralni seks. Jedan od partnera se okrene leđima ka zidu. Noge treba da budu dovoljno udaljene da njihov partner može da sedme između nogu. Parner koji je naslonjen na zid može da savija kolena dok njegov partner ne dobije dovoljan pristup donjim delovima.

Poze za predigru: Uza zid

Jedan partner stoji ravno uza zid leđima okrenut partneru, a drugi partner stoji pozadi rukama oko njih koristi ruke u poljupce. Ovo je odlična poza i zagrevanje stvari i pre nego što dođete do spavaće sobe (nežno pritiskanje partnera uza zid ili vrata, seksi zar ne?).

Miraž

Ova poza ide u oba smera pozivajući oba partnera da se uključe u akciju. Jedan partner leži sa savijenim kolenima i stopalima postavljenim na tlo, Drugi partner kleči, opkoljava glavu partnera okrenut ka njegovim nogama.

Poza iskušenje

Najbolje bi bilo da partner leži na ivici površine – najbolje bi bilo negde gde je prilično visoko. Kada legnete, možete saviti kolena i približiti ih grudima tako da u vam stopala visoko u vazduhu. Odatle, njihov partner može da stoji ispred okrenut ka njima i stimulisati ga prstima ili igračkom.

Poze za predigru: „Glad“

Ovo je klasična poza predigre koju ćete verovatno lako prepoznati. Parner koji prima sedi na ivici kreveta savijenih kolena i nožnih prstiju kojima dohvata pod. Njihov partner kleči ispred okrenut prema njima. Odatle mogu da se uključe u sve vrste igre prstiju i oralne igre – čak i da stimulišu partnera koji ga prima igračkom.

Kompliment

Još jedan klasičan oblik predigre je lak dodatak svačijem seksualnom repertoaru. Partner koji prima kleči odmah iza ivice kreveta, dok njihov partner kleči na zemlji ispred njih. Mogu da se prilagođavaju po potrebi dok ne mogu lako da dođu do genitalija partnera primaoca, a zatim ih stimulišu ustima, rukama ili seks igračkom.

Saveti za bolju predigru

Iskoristite ove poze za predigru sa ovim savetima:

 • Neka predigra traje ceo dan
  Pronađite način da se zadirkujete i flertujete tokom dana, kako bi se strast rasplamsala kada dođete kući.
 • Pričajte
  Pojačajte uzbuđenje bilo koje pozicije koju odaberete tako što ćete svom partneru reći šta tačno planirate da mu uradite ili da vam uradi. To je takođe dobar pokazatelj da želite iste stvari.
 • Uključite svako čulo
  Zapalite sveće, pustite tihu muziku i obucite seksi odeću. Vredi truda: Angažovanje svih pet čula vam može pomoći da se izgradi uzbuđenje i zadovoljstvo.
 • Koristite lubrikante
  Lubrikanti mogu dodati udobnost i zadovoljstvo tokom predigre, posebnu ako želite stimulaciju rukama ili oralni seks.
 • Održavajte kontakt očima
  Kontakt očima je ozbiljno potcenjeno. Ovo može učiniti intimnost i povezanost tokom predigru još dubljom.
 • Ne žurite
  Predigra je odlično vreme za istraživanje i zadirkivanje i pronalaženje novih erogenih zona i započinjanje seksualnog života.

Izvor slike: Vasyl Dolmatov/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate