1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. Trikovi i manipulacije: Kako...

Trikovi i manipulacije: Kako da se muškarac zaljubi?

20. фебруар 2024.

| Dijana Škorić
Trikovi zlata vredni

Odlučili smo da kompleksno pitanje postavimo veštačkoj inteligenciji – jer ko će bolje znati odgovor? Dakle, saznajte kako da se muškarac zaljubi u vas.

Razvoj neuronskih mreža nikada ne prestaje da iznenađuje. Skoro svaki dan čitamo vesti o tome kako veštačka inteligencija pomaže ljudima obavljajući razne zadatke za njih: od pisanja disertacija do nemoguće tačnog predviđanja.

Nedavno je ChatGPT ušao u srdačne stvari: Vest da je jedan student pete godine programirao neuronsku mrežu da pronađe odgovarajuću devojku za njega izludila je društvene mreže.

Mladić je kreirao scenario koji je, umesto njega komunicirao sa devojkama na sajtovima za upoznavanje, uklanjajući neprikladne kandidate. Nekoliko meseci kasnije, veštačka inteligencija se odlučila za jednu kandidatkinju za koju je savetovala svog tvorca da se oženi. Ovaj slučaj izazvao je burnu raspravu na društvenim mrežama.

Kako da se muškarac zaljubi u vas?

Priča nas je navela na razmišljanje o tome koliko su neuronske mreže zastrašujuće tačne. A, ako su nekome pomogli da pronađe svoju buduću ženu, onda njihovi algoritmi nisu tako nespretni – možda vam neki saveti zaista mogu pomoći da preispitate svoje stavove o komunikaciji sa suprotnim polom.

Zato smo  odlučili da koristimo neuronsku mrežu i saznamo kako da na bilo koji način nateramo muškarca da se zaljubi u tebe. I ovo je ono što veštačka intelignecija (AI) odgovorio na naš zahtev.

Kako ga izludeti?

Dakle, ispostavilo se da sve suptilne stvari osećanja i emocija svodimo na hladnu kalkulaciju. Ljubav je kao šahovska strategija – gde je mesto romansi? Ali, pošto smo započeli igru, evo uputstava – korak po korak.

Trik #1: Maksimalno se doterajte

Kupamo se, oblačimo svoju najbolju haljinu – sve da bismo žrtvu namamili svojim lažnim perjem. Lepota je strašna sila, posebno kada je veštačka. Puder ovde, olovka tamo, a on je već pred tobom – porobljen pojavom maskenbalske lutke. Iznenađujuće, muškarci i dalje padaju na ovaj jeftini trik. Naravno, ne zaboravljamo na „prirodnu“ iskricu u očima i moć lažnih trepavica.

Trik #2: Osmeh i dodir

Koristimo stare dobre trikove – suze, osmehe i „slučajne“ dodire. Briljantno? ili zapravo podlo. Manipulisanje emocijama je vremenski testirano sredstvo za upravljanje muškim ponosom. I šta? Zašto ne zasvirati na konce njegovih herojskih instinkta ili naduvanog samopoštovanja? Na kraju krajeva, ako možete da ga naterate da veruje da je on vaš supermen, zašto onda ne?

Trik #3: Obožavate fudbal

O da, pretvaramo se da smo bilo ko – od ljubitelja fudbala do ljubitelja opere – samo da bismo osvojili srce izabranika. Danas volimo rok-muziku (od koje nas zapravo boli glava), a sutra ćemo proučavatiekonomiju (hvala, Gugl). Kako kažu, ako želiš da budeš ljubavnik, budi to… ili se bar pretvaraj da si to.

I za kraj, kako da se muškarac zaljubi u vas – ali iskreno?

Zatim, razotkrivamo celu ovu farsičnu komediju o ljubavi i pitamo se: da li je igra vredna sreće? Šta ćemo dobiti kao rezultat? Muška lutka sa koncima vezanim za naše prste ili živo ljudsko biće sa sopstvenim osećanjima i emocijama? A ako želimo da budemo potpuno iskreni prema našoj žrtvi po imenu čovek (i prema sopstvenoj savesti), možda bi vredelo stati i razmisliti: nije li bolje graditi odnose na iskrenim osećanjima i interesima?

Dakle, hajde da vizualizujemo dva razvoja: ljubav nije kao špijunski roman sa elementima psihološke drame, već kao odnos između dva ravnopravna partnera. Bingo! Pravo čudo, zar ne? Bez igrica ili varanja… ko bi ovo gledao bez kokica, zar ne? Možete, naravno, da nastavite da igrate do beskonačnosti u ovom pozorištu – izbor je na svakom od nas. Ali zapamtite: prava ljubav se ne ceni zbog svog sjajnog omota, već zbog netaknutog sadržaja srca, koji rizikujemo da izgubimo pod slojevima napete glume.”

Izvor slike: nd3000 / gettyimages.com

Nastavite da čitate