1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Kako da znate da...

Kako da znate da gaji osećanja prema vama: 11 znakova koji na to ukazuju

14. фебруар 2024.

| Snežana Vranić
Saznajte da li ima šanse za ljubav?

Kad niste sigurni kakve emocije ima neko ko vam se dopada, onda su ovi znakovi da gaji osećanja prema vama pravi pomoćnik.

Svi znamo taj osećaj kada vam se neko dopada. Samo uvek želite da budete u njihovoj blizini ili vam srce preskoči kada vidite da vam je stigla poruka. Međutim, teško je prepoznati da li i druga strana oseća isto. Ono što dodatno otežava situaciju jeste što se često ta druga osoba trudi da bude kul ako im se sviđate.

Koji su znakovi da gaji osećanja prema vama?

Ljudi se plaše odbijanja ili toga da ne budu previše napadni kada im se neko dopada, pa zbog toga pokušavaju da sakriju svoje emocije. Zbog toga je uvek od pomoći da budete direktni kada vam se neko sviđa. Naravno, to treba da činite tako da ne pretpostavljate da oni isto osećaju, stavljajući ih u nezgodnu situaciju.

Brzo odgovaraju na poruke i pozive

Ukoliko je neko zainteresovan za vas, verovatno će im biti prioritet da vam se brzo jave, a takođe i iniciraju kontakt da bi razgovarali sa vama o svemu i svačemu. Posebno je dobar znak ako se pozivaju na zajednička sećanja ili interne šale. „Ako kontakt upućuje na smešnu šalu ili nešto iz vremena koje ste proveli zajedno, onda to pokazuje da su mentalno pregledali i ponovo proživljavali to vreme zajedno na pozitivan način“, objašnjava Kloi Karmajkl ( Chloe Carmichael), klinički psiholog i autorka knjige „10 zapovesti dr Kloi za dejting“ (Dr. Chloe’s 10 Commandments of Dating).

Stalo im je da provode kvalitetno vreme zajedno sa vama

Ako oni pričaju o planiranju vašeg sledećeg sastanka koji ne podrazumeva samo seks šemu, već i želju da vas upoznaju, onda im se zaista dopadate. Ako im se sviđate, onda će sve raditi sa namerom da vas osvoje jer im je važno kako se osećate u njihovoj okolini.

Postavljaju vam pitanja koja su promišljena

Postavljajući vam direktna pitanja pokazuju da su zainteresovani da vas upoznaju. Ova pitanja su malo dublje prirode i nisu samo površinska i uopštena. Ovakva pitanja i razgovori ukazuju na to da osoba ide dalje od toga da vas upozna kao saputnika i da razmišlja o vama na način koji je više orijentisan na odnos.

Znakovi da gaje osećanja: Govore vam o tome šta traže u vezi

Ovo može izgledati veoma očigledno, ali ako se vaši razgovori ikada okrenu ka onome šta osoba traži u vezi, verovatno joj se bar malo sviđate. Verovatno su radoznali da vide kako reagujete na ono što oni žele.

Podstiče razgovor o prošlim vezama

Verovatno će vas pitati o prethodnim vezama i o tome šta je pošlo po zlu. To bi moglo značiti da je to zato što su zainteresovani za vas i samo žele da ih bolje upoznate i možda procenjuju da li je to što im je kvarilo prethodnu vezu može da bude problem i u vašem odnosu. Međutim, sa druge strane, ako su preterano emotivni dok pričaju o bivšim vezama, to bi moglo značiti da su još uvek vezani za te osobe.

Pamte stvari koje im pričate

Kada se nekom sviđate, verovatno obraćaju pažnju na to što govorite kada ste zajedno. Ako vidite da vas pitaju povodom nečega što ste im rekli prošli put, onda je to znak da vas slušaju i da su zainteresovani za ono čime se bavite i što je u vašem životu.

Znakovi da gaje osećanja: Ostvaruju blagi fizički kontakt

Možda vas uhvate za ruku dok večerate, stavljaju ruku na donji deo vaših leđa dok hodate kroz restoran ili stavljaju ruku oko vas dok šetate. Ovo pokazuje vrstu interesovanja i bliskosti kroz fizički kontakt, ali i nivo uzdržanosti koji sugeriše da poštuju vaš odnos.

Nespretni su u vašoj blizini

Ponekad mala nespretnost može znači da se nekome zaista sviđate. Na primer, možda se u vašoj blizini nervozni ili se mnogo smeju. Na kraju krajeva, sigurno ste se i vi tako osećali u nečijoj blizini.

Žele da podele svoje strasti i veštine sa vama

Kada se nekome sviđate, oni će želeti da podele svoje veštine, pozitivne osobine i resurse koje imaju sa vama. Ovo može delovati drugačije za svakoga. Sa druge strane, možda su oni zaista dobar slušalac i uvek se trude da vam postave pitanja o vašem danu ili jednostavno žele da vam pokažu kako umeju da kuvaju. U čemu god da su dobri, to žele da podele sa vama.

Znakovi da gaje osećanja: Ova osoba sve što ima ulaže u vaš odnos

Trošenje tone novca nije uvek pravi znak interesovanja. Međutim, ako se nekom dopadate, možda će namerno izdvojiti budžet za večerenje sastanke ili će vas počastiti stvarima kada mogu. Ponekad ta osoba nema  veliki budžet, ali će se potruditi da uštedi kako bi mogli da vas obraduju sitnicama.

Spremni su da provode vreme sa ljudima koji su deo vašeg života

Ukoliko se nekome sviđate, on želi da upozna i ljude oko vas. Ne samo da će izaći sa vama u javnost, već će želeti i da se sastane sa vašim prijateljima i ljudima u vašoj zajednici.

Osećanja prema nekome mogu biti zastrašujuća, ali je uvek bolje znati na čemu ste nego gubiti vreme. Zbog toga je direktan razgovor u stvari najbolje rešenje ako želite da znate da li se nekom dopadate.

Izvor slike: dusanpetkovic/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate