1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Najluksuzniji spa centri u...

Najluksuzniji spa centri u Francuskoj: Idealno mesto za odmor

09. јул 2024.

| Snežana Vranić
Opuštanje zagarantovano...

Kako leto dođe, jedino o čemu se priča su letovanja na moru. Međutim, nisu svi ljubitelji ovakvog odmora. Najluksuzniji spa centri u Francuskoj itekako imaju šta da ponude.

Francuske banje vam nude idiličan odmor na selu, planini ili čak i pored mora. Oni vam nude tretmane za lice i telo, pejzaže koji oduzimaju dah i veoma paažljivo osoblje. Vaše je samo da se opustite i uživate.

Najluksuzniji spa centri u Francuskoj

Ovi spa centri u Francuskoj su često napravljeni u skladu sa popularnim skincare brendovima, pa zbog toga svaki centar ima posebnu ponudu.

Caudalie na izvorima Šaverne

Ovo imanje se nalazi u dolini Loare na samo dva sata od Pariza, a blizu su mu i dvorci Šambor i Šenonso. Vlasnici su transformisali ovo imanje koje je izgrađeno u 15. veku, ali je sada preuređeno u duhu 17. i 18. veka u ekološki odgovorno hotelsko imanje sa 5 zvezdica. Ovaj spa centar takođe ima i gurmanski restoran i organski vinograd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isabelle (@isouille37)

Spa centar se nalazi u zatvorenom prostoru sa pogledom na spoljašnju vegetaciju. Možete da se opuštate u termalnom bazenu uz nekoliko izleta u hamam. Takođe, napolju se možete opustiti na ivici šume u hidromasažnoj kadi od hrastovog drveta. Imate čak mogućnost i da rezervišete časove joge.

Tata Harper u opatiji Vaux de Cernay

Reč je o nekadašnjem cistercitskom manastiru iz 12. veka. Pored glavne zgrade u kojoj se može videti stara monaška trpezarija i gde se nalaze najelegantnije sobe, možete videti i stare štale u kojima se danas nalaze neke od prostorija u seoskom stilu. Tata Harper je visokokvalitetni brend koji se bavi negom kože i koji vam svoje usluge pruža u ovom spa centru.

Spa centar je u rustikalnom duhu pa možete videti zelenu stolariju, tapete sa zanimljivim printovima, cementne pločice na podu i prirodne materijale kao što su kamen i drvo. Centar je opremljen saunom, hamamom i toplim kupkama koje pozivaju na opuštanje. Pored toga, možete imati prilike za praktikovanje joge, kao i zvučna kupatila i radionice blagostanja. Pored toga, spa centar nudi i specijalističke masaže. Takođe opremljeni su i tradicionalnim alatama i najsavremenijom tehnologijom za opuštanje i negu vašeg tela.

Susanne Kaufmann na obali područja Fontenille

U blizini stare luke Marsej, ovaj objekat je sklonjen od buke grada koji vam je ipak relativno blizu. Sobe imaju mali balkon sa pogledom na Big Blue i Friul ostrva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Susanne Kaufmann (@susannekaufmann_)

Kako je ovo i produžetak mora, ovaj mineralni prostor za 300m2 u kamenu i svetlom drvetu ima snažno umirujuće sredstvo. Centar nudi saunu, hamam i bazen za relaksaciju. Proizvodi i svi tretmani se pripisuju brendu Susanne Kaufmann. Ovde možete dobiti opuštajuće masaže i energetske tretmane.

L’Occitane: Couvent des Minimes

Hotel sa 5 zvezdica Relais & Châteaux se nalazi u srcu Luberona. Stare zgrade samostana uranjaju nas  u atmosferu provansalske porodične kuće u kojoj se savršeno slažu savremeni dizajn i stari materijali. Spa centar ima eksterijer sa bazenom i terasastim vrtovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Relais & Châteaux (@relaischateaux)


Centar ima saunu, hamam, slanu pećinu, hidromasažni bazen i ledeni vodopad. Takođe možete uživati u raznim vrstama masaža.

MyBlend i Clarins Precious u Royal Champagne hotelu

Objekat otkriva prekrasan pogled na dolinu Marne i vinograde. Imaju i impresivan otvoreni bazen koji je idealan za ronjenje u prirodi. Banja ima zatvoreni bazen, saunu, hamam i veliki studio za jogu i fitnes.

Ovde možete dobiti različite protokole nege za lice kroz ručne manvre i uređaje visoke tehnologije. Svaki tretman se prilagođava specifičnim potrebama osobe. Takođe, možete birati između masaže dubokog tkiva, balijske masaže ili limfne drenaže.

Izvor slike: nd3000/GettyImagesPlus