1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Svetski modni luksuzni restorani...

Svetski modni luksuzni restorani koje morate posetiti: Ostaviće vas bez daha

08. јул 2024.

| Snežana Vranić
I stil i ukus...

Modni luksuzni restorani su odličan izbor za sve one koji vole svet glamura, luksuza i elegancije. Modni brendovi neretko imaju svoja omiljena mesta za ispijanje kafe.

Ako ste ljubitelji mode, ukrcajte se na globalno putovanje gde se hrana susreće sa vrhunskom modom u prepoznatljivim restoranima i kafićima koje pripadaju luksuznim kućama. Vremena za obroke se pretvaraju u čulni užitak dok ovi cenjeni brendovi predvođeni proslavljenim kuvarima besprekorno spajaju kulinarsko majstorstvo u raskošnim okruženjima.

Svetski modni luksuzni restorani: Uživajte u glamuru s ukusom

Prada Caffe, London

Uđite u sobu ukrašenu crno-belim kariranim šarama i pastelno zelenim zidovima i možda ćete pomisliti da ste zakoračili u neku od luksuznih prodavnica. Uzimajući inspiraciju iz prve prodavnice u Milanu, Prada Caffe u Najtsbridžu bez napora kombinuje moderan štih sa tradicionalnim italijanskim vibracijama, obećavajući divno i ukusno iskustvo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chiha_uk🇬🇧 (@chiha_hiri)

U restoranu, možete naručiti i hranu. Uz doručak, ručak i večeru svaki dan, teško je izabrati. Ako niste sigurni i želite da odgovarate estetici, ne možete proći pored testenine Rigatoni sa pestom. Ako ste u pokretu, naručite Prada tortu od pistacija sa Prada latte-om.. Sve po vašem ukusu.

Armani/Ristorante, Milano

U Armanijevom prestižnom restoranu u Milanu, kuvar Frančesko Maskeroni stvorio je nezaboravan meni, dodavajući klasičnim italijanskim ukusima moderan dodir. Savremeni, ali bezvremenski monohromatski prostor ne samo da nudi izuzetne poglede na Milano, već se oseti i luskuz brenda.

Uronite u primamljive arome ukusnih jela od testenine i razumećete zašto se posetioci vraćaju uvek iznova.

Ralph’s Restaurant Pariz, Francuska

Ralph’s, pravi američki dragulj u Parizu, pruža neuporedivo iskustvo sa svojim prijatnim i utešnim ambijentom, odražavajući prelepu estetiku kuće prožetu romantičnim pariskim obrtom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ralph’s Restaurant (@ralphsparis)

U ovom jedinstvenom okruženju, prepustite se ponosnoj mešavini američkih ukusa, uživajući u klasičnim džulepima od nane, viski soursu i uživajući u prepoznatljivoj margariti, ličnom favoritu Ralfa Lorena. To je savršen spoj američkog šarma i pariske privlačnosti, što Ralfa čini oličenjem izvrsnosti u svojoj kategoriji.

Modni luksuzni restorani: Gucci Osteria, Beverli Hils

Topao, gostoljubiv i intiman, Gucci-jev jedini restoran u Americi evocira ambijent voljene tratorije, sa luksuznim obrtom, može se pohvaliti banketima od trešnje crvenog somota i elegantnim drvenim podovima od riblje kosti.

Na čelu kuhinje je šef kuhinje Mattia Agazzi, rođen u Italiji, koji majstorski otelotvoruje ekscentričnost brenda i glamur Beverli Hilsa kroz svoja inovativna jela (obratite pažnju na njihova pametna imena).

Blue Box Café , Njujork

Poznati njujorški ugostitelj i šef kuhinje sa Michelin zvezdicom Daniel Boulud, u saradnji sa izvršnim kuvarom Blue Box Cafea Raphaellom Bergeonom, pretvara san o doručku, ručku ili večeri u Tiffani’s-u u stvarnost sa menijem inspirisanim godišnjim dobima.


Smešteni u okviru legendarnog Tifani & Co vodeće radnje na 5. aveniji, dok izlazite iz lifta, dočekuje vas zadivljujuće more plave boje. Uz prepoznatljive Tiffani kutija koje krase plafon, ambijent odražava bezvremensku eleganciju sinonim za brend.

Restoran Monsieur Dior, Pariz

Doživite parišku finu trpezu u restoranu Monsieur Dior, omaž samom gospodinu Dioru. Prepustite se izvrsnoj kuhinji koja se servira na božanstvenom kućnom i staklenom priboru kuće u ambijentu koji odgovara kraljevskoj porodici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Maison Official (@diormaison)

Čuveni francuski kuvar Žan Imbert (Jean Imbert) oživljava nasleđe i istoriju brenda kroz svaki pomno izrađen meni, pružajući kulinarsko putovanje koje se isplati. Restoran je  priznanje eleganciji i sofisticiranosti sinonim za brend Dior. Uronite u gastronomsko iskustvo koje prevazilazi uobičajenu trpezu, gde se umetnost susreće sa ukusom u srcu Pariza.

 

Izvor slike: duha127/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate