1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Odnosi
  6. /
  7. Feng šui za seks:...

Feng šui za seks: Evo kako da privučete ovu energiju u spavaću sobu

14. април 2024.

| Snežana Vranić
Prizovite seksualnu energiju i uživajte u igrama zavođenju...

Seksualna energija u spavaćoj sobi je veoma važna, skoro neophodna. Možda niste svesni da je ona ometena sitnicama. Feng šui za seks vam može pomoći da poboljšate šanse za ljubav.

Feng šui je drevna kineska praksa uređenja našeg doma kako bismo prizvali pravu pozitivnu energiju u naš život. Uticaj feng šuija je najveći u prostorijama u kojim provodimo najviše vremena.

Feng šui za seks: Pravila zlata vredna

Uklonite sav nered

Spavaća soba bez nereda će uneti više pozitivne i romantične energije. Nered može da stagnira energiju i stvori osećaj haosa koji je kontraproduktivan u odnosu na romantičan energiju.

 

Postavite svoj krevet na komandni položaj

Položaj kreveta može imati najveći uticaj na energiju koja vlada u vašoj spavaćoj sobi. Da biste maksimalno iskoristili ovu energiju, najbolje bi bilo da krevet postavite u komandni položaj – dijagonalno preko puta vrata i  uza zid. Ovakav smeštaj nudi osećaj sigurnosti i stabilnosti što je važno za negovanje intimnosti.

U svakom slučaju nikako nemojte postavljati krevet preko puta ogledala ili kreveta. Ogledala koja reflektuju krevet mogu stvoriti osećaj nemira i poremetiti mirnu energiju koja je potrebna za romantiku. Sa druge strane, krevet nasuprot vrata mogu podsvesno stvoriti osećaj nelagode i nedigurnosti koji ne doprinose romantičnoj atmosferi.

Ukrasite sobu sa predmetima u paru

U feng šuiju, predmet u paru simbolizuju zajedništvo. Tako bi bilo najbolje da imate dva noćna ormarića ili dve lampe. To može biti i sobna biljka u paru ili jednostavno ukras.

Feng šui za seks poziva ružičasti kvarc u pomoć

Ružičasti kvarc takođe ima romantičnu moć, pa je zbog toga preporučljivo da je unesete u spavaću sobu. Osim što ćete privući ljubav, on može biti i veoma zgodna dekoracija.

Birajte mirne boje

Kada je u pitanju odabir prave boje, najbolje bi bilo da se odlučite za meke, umirujuće boje kao što su prigušena zelena, ružičasta i plava. One će stvoriti pravu energiju. Ove boje stvaraju spokojno okruženje koje je pogodno za romantiku i opuštanje. Smele i tamne boje mogu biti previše stimulativne i depresivne.

Birajte zakrivljene komade nameštaja

U feng šuiju obline podtiču protok energije. Krivine podstiču nesmetan protok energije koji vodi miru i harmoniji. Takođe, kružni objekti i obrasci koji podsećaju na broj osam su posebno povoljni i simbolizuju obilje.

Uravnotežite Jin i Jang

U svakoj sobi treba da se uspostavi ova ravnoteža. To znači balansiranje tamnih boja sa svetlim tkaninama ili tvrdih površina sa mekim tepisima. Uključite prirodne materijale kao što su posteljina i zavese i drveni nameštaj.

Feng šui za seks zahteva toplo osvetljenje

Toplo osvetljenje je neophodno za stvaranje romantične atmosfere. Zaboravite na korišćenje velikog svetla jer feng šui zahteva više ambijentalnog osvetljenja. Jasno je da ovakvo osvetljenje stvara romantičan ambijent. Sveće su takođe dobar izbor.

Uklonite elektronske uređaje

Ako provodite tonu vremena listajući novosti na telefonu u krevetu, onda je ovo razlog više da to prestanete da radite. Televizori, kompjuteri i telefoni u spavaćoj sobi ometaju mirnu energiju i odvlače pažnju od romantične veze sa partnerom.

Izvor slike: Nattakorn Maneerat/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate