1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Nova IKEA kolekcija 2024....

Nova IKEA kolekcija 2024. u retro stilu vlada ovog proleća

05. април 2024.

| Miljana Momirović
SPoj vibrantnih boja i energičnih printova.

Nostalgična IKEA kolekcija pod nazivom NITILLVERKAD donosi boju na veliki način. Oživljavajući voljene klasike, nova kolekcija je dobila retro obrt.

„Uzbuđeni smo što možemo da vratimo ove voljene dizajne i predstavimo ih novoj generaciji kupaca, kaže Karin Gustavson, kreativni vođa kolekcije, u saopštenju koje najavljuje lansiranje inspirisano trendovima dizajna enterijera iz 70-ih „Sa novim šarenim i smelim izdanjem proizvoda, nadamo se da ćemo inspirisati kreativne eksperimente, hrabrost i pozitivnost u domovima širom sveta.“

U nastavku pogledajte IKEA NITILLVERKAD kolekciju za prolećno uređenje doma.

Nova IKEA kolekcija u retro stilu

Energični komadi nove IKEA kolekcije uzeli su inspiraciju iz snage, smelosti i kreativnosti 60-ih i 70-ih godina. NITILLVERKAD slavi duh moći cveća, obuhvata razigrane šare i retro paletu boja. Stvorena je za one ljubitelje dizajna koji traže vedro prolećno osveženje jer svaki od artikala kolekcije vrišti eksperimentalni i zabavan stil iz 60-ih i 70-ih.

Možda najistaknutiji od sadržaja nove kapljice je fotelja ONNESTAD, ažurirana verzija fotelje GOGO brenda, prvi put objavljena 1972. Šarlot Rud, dizajnerka koja je pomogla u izradi komada, kaže da je cilj novog dizajna bio da „napravi stolica koja je bila šarena, mekana i udobna.“ Ova verzija dolazi u jarko zelenom i narandžasto-crvenom izdanju i napravljena je od laganog čelika visoke čvrstoće.

Početkom 70-ih, u IKEA katalogu su debitovali sveži cvetni dizajn umetnice Gote Tragardh. Sada dobijaju osveženje sa tekstilom brenda KRANSMALVA i SANDETERNELL. Istaknuti na jastucima i zavesama, ovi energični cvetni uzorci su stigli baš na vreme za prolećnu dekoraciju doma.

IKEA NITILLVERKAD retro kolekcija

Uz mnoštvo šarenih inspiracija iz 60-ih i 70-ih, ova najnovija kolecija IKEA NITILLVERKAD neće razočarati. Integrišite sećanje na legendarne dizajnere i nostalgiju za zapanjujućom erom stilova dizajna enterijera tako što ćete izabrati nekoliko komada, dostupnih u prodavnicama i online u aprilu 2024. godine.

 

Izvor slike: WichitS/GettyImagesPlus