1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Šta čini da dnevna...

Šta čini da dnevna soba izgleda jeftino?

25. март 2024.

| Snežana Vranić
Evo na šta morate da obratite pažnju...

Dobro uređen dom se prvenstveno vidi u dnevnoj sobi. Međutim, ako dnevna soba izgleda jeftino, to je nešto što će se svakako preneti na celokupnu sliku doma.

Kao prostor kome ćete pribegavati posle dugog dana i kao mesto gde ćete provoditi vreme sa vašim prijateljima, veoma je važno kako vaša dnevna soba izgleda. Pošto je to najposećeniji prostor, podrazumeva se da želite da to bude savršeno.

Šta čini da dnevna soba izgleda jeftino?

Kao i sa svim prostorima, način na koji ukrašavate dnevnu sobu je posebno ličan i trebalo bi da radite ono što vam lično odgovara.

Previše malog nameštaja

Mnogi misle da je prostor potrebno popuniti sa više komada nameštaja. Međutim, to je pogrešno razmišljanje. Ako ispunite sobu sa puno malih komada, ona će na kraju izgledati pretrpano i neprijatno za oči. Umesto toga, trebalo bi da se odlučite za veće, značajnije komade koji imaju ispravne dimenzije za prostor.

Dnevna soba može da izgleda jeftino zbog preteranog glamura

Kada se koriste umereno, ogledalo, dijamanti i platina imaju svoje mesto. Međutim, previše glamura bi moglo da ubije svaku malu dnevnu sobu. Dodavanje previše glamuroznih komada može učiniti da vaša soba izgleda kao mesto venčanja.

Loš odabir poda

Dizajneri pozivaju da ne koristite previše materijala za podove u vašem prostoru. Podovi koji su previše izmešani će učiniti da vaša denvna soba izgleda jeftino. Ako želite drugačiji efekat, da soba izgleda skupo, onda se držite jednog načina poda.

Korišćenje staromodnih detalja

Neki stilovi enterijera u prolazni, pa je veoma važno da znate kada da krenete u korak sa vremenom. Verovatno u vašoj dnevnoj sobi više nego u bilo kom drugom prostoru u vašem domu. Tradicionalni stil jeste zanimljiv, ali razmislite o tome da ubacite i elemente nekog drugog stila.

Previše nereda

Previše dodataka, neorganizovanost i svaki preterani ukras može učiniti da vaša dnevna soba izgleda jeftino. Odlučite se za nameštaj čistih linija koji sakriva nered i koristite zatvorene komade nameštaja da sakrijete sve svoje lične stvari.

Izvor slike: FollowTheFlow/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate