1. Home
  2. /
  3. Horoskop
  4. /
  5. Astro
  6. /
  7. Pun Mesec u Strelcu...

Pun Mesec u Strelcu 2024. u četvrtak: Šta nam to donosi?

21. мај 2024.

| Snežana Vranić
Pripremite se na avanturu...

Pun Mesec u Strelcu 2024. daće nam dramatičan, maštovit i avanturistički podsticaj. Pročitajte u tekstu kako će se to odraziti na vas?

U četvrtak nastupa pun Mesec koji se naziva i „Cvetni mesec“. Pun Mesec u maju će biti u znaku Strelca kojim vlada Jupiter, planeta obilja, bogatstva i ekspanzije. On će nas ohrabriti da tražimo i upijamo nova znanja, trgujemo informacijama i istražujemo neistraženu teritoriju, kao i da vežbamo zahvalnost za brojne blagoslove.

Šta nam donosi pun Mesec u Strelcu?

Svaki pun Mesec je prilika da razmislite o vezama jedan na jedan i da stupite u kontakt sa svojim najdubljim emocijama, ali bi se vaše iskustvo moglo učiniti posebno pojačanim. Kako je vladajuća planeta Strelčeva Jupiter, ona ima uveličavajući efekat na sve sa čim dođe u kontakt.

Ovaj pun Mesec treba da otkrije vaše najintenzivnije, vatrene i revnosne emocija i da vas podstakne da preuzmete smelu akciju. Takođe ćete biti ohrabreni da se krećete dalje od svakodnevnog i usmerite se ka nepoznatom što može samo da postakne lični rast. Dok se budete kretali kroz emocionalni proces koji obećava kroz koji vas ovaj pun Mesec podstiče, mogli biste da se osećate kao da je na kraju tunela apsolutno svetlo.

Ovan

Ovaj pun Mesec pada u sektor avantura, pa biste mogli biti primorani da se nosite sa promenama u vezi sa vašim sistemom verovanja. Zaslužujete priliku da se prilagodite. Dajte sebi dovoljno sloboda da priznate i prođete kroz emocije koje vam se javljaju, a zatim sledite svoj instinkt.

Bik

Majski pun Mesec će aktivirati vašu zonu emocionalnih veza, podstičući vas da razmislite o tome šta vam je zaista potrebno da biste se osećali prijatno i bezbedno u vašim najbližim vezama. Možda je došlo vreme da se upoznate kakvi su vam zajednički planovi i da li postoje. Imaćete mnogo optimizma i strpljenja da se zadržite čak i u trenucima kada emocionalne vode budu malo uzburkane.

Pun Mesec u Strelcu 2024: Blizanci

Ovaj pun Mesec će osvetliti vašu zonu partnerstva, usmeravajući fokus veze jedan na jedan, bilo da su u pitanju romantične, platonske ili profesionalne veze. Razmišljaćete o reciprocitetu unutar svojih veza i potencijalno upravljati kompromisima i pregovorima. Pronalaženje zajedničkog jezika bi moglo biti pomalo izazovno, ali će to biti vredno truda, Blizanci.

Rak

Moguće je da ćete se osećati pomalo frustrirano određenom dnevnom rutinom ili navikom koja vam otupljuje vitalnost. Možda je vreme da kažete da je dosta i da pređete preko bilo kog obrasca ili ponašanja koji vas sprečava da se osećate najbolje. Možete porazgovarati da voljenom osobom i osmisliti najbolji put kako da to prebrodite.

Lav

Imaćete pojačanu želju da se zabavite, osećate razigranije i napravite zasluženi odmor od svakodnevice. Već neko vreme ste zarobljeni poslom i imaćete osećaj da ste blizu pregorevanja. Dajte sve od sebe da izdvojite vreme za brigu o sebi i davanje prioriteta aktivnostima koje podstiču vašu kreativnost.

Devica

Moglo bi doći do drame sa voljenima, a s obzirom na uveličavajući efekat ovog lunarnog događaja, nešto što izgleda kao mali problem moglo bi odjednom izgledati ka nešto veće od života. Ovo je trenutak koji predstavlja priliku da se krećete kroz emocije i dinamiku koja vam više ne služi.

Pun Mesec u Strelcu 2024: Vaga

Pun Mesec pada u vašu zonu komunikacije čineći ovaj trenutak veoma društvenim. Volite da se prebacujete iz jedne užurbane prilike u drugu, ali je moguće da shvatite da ste se pretrpali obavezama i da morate da pojednostavite svoje obaveze za sopstveno blagostanje. Osetićete nalet unutrašnjeg mira i ravnoteže.

Škorpija

Majski pun Mesec vas može učiniti svesnijim o tome kako iznosite svoje veštine na sto i šta zaslužujete za svoje vreme i energiju. Moguće je da niste adekvatno nagrađeni za svoje napore ili biste želeli da ponovo razmislite od investicijama, štednjama i drugim finansijskim planovima. Samo budite sigurni da vodite računa o velikoj slici.

Strelac

Pun Mesec u vašem znaku će podstaći vašu emocionalnu osetljivost i želju da se osećate bolje od vaših najbližih i najdražih. Možda će se neravnoteže u odnosima koje su uticale na vašu energiju i vreme, a sada je vreme da potvrdite svoje potrebe. Samo znajte da bi možda bilo najbolje da sami obradite svoja osećanja pre nego što ih prenesete drugima.

Jarac

Imaćete potrebu da se odmaknete od svakodnevne gužve kako biste na prvo mesto stavili odmor, podmlađivanje, samorefleksiju i snove. Ovo bi moglo zvučati izazovno, ali znate i samo koliko se smanjuje produktivnost ako niste u punoj snazi. Ovakva pauza bi mogla da podrži vaše napore da negujete i ojačate svoje samopoštovanje.

Pun Mesec u Strelcu 2024: Vodolija

Poželećete da se osećate povezanije sa svojim prijateljima, saradnicima i zajednicom. Odvajanje vremena za meditaciju o svim načinima na koje grupe ljudi u vašem životu podržavaju vaše ciljeve i vi doprinosite timskim naporima može biti veoma dirljivo.Potraga za dušom i rad na sebi mogu da dovedu do smišljanja različitih zajedničkih napora kojima želite da pozajmite svoje vreme i energiju.

Ribe

Ne možete da sijate, a da ne privučete pažnju vaših nadređenih, Ribe. Možda ćete biti ohrabreni da stupite na lidersku poziciju i da preuzmete uzde velikog projekta. Verovati u sebe i sopstvene veštine je sastavni deo ispunjavanja svake prilike. Briga o svom duhu sada može dovesti do profesionalnog uspeha.

Izvor slike: max-kegfire/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate