1. Home
  2. /
  3. Horoskop
  4. /
  5. Astro
  6. /
  7. Pluton kreće retrogradno 2....

Pluton kreće retrogradno 2. maja: Evo šta nam to donosi

30. април 2024.

| Snežana Vranić
Samorefleksija će biti ključna..

Pluton kreće retrogradno u četvrtak i donosi negativnu energiju. Ipak, određeni predstavnici znaka će uspeti da se izbore sa ovim.

Plutonova svrha je da vas podstakne da se borite sa svojim unutrašnjim demonima i duboko ukorenjenim psihološkim i emocionalnim ranama kako biste bili izlečeni i osnaženi. Međutim, ovo je takođe planeta smrti, ponovnog rođenja i regeneracije, tako da njegovu simboliku možete zamisliti kao feniksa koji se podiže iz pepela.

Pluton kreće retrogradno i biće takav do 11. oktobra

Pluton će biti retrogradan od 2. maja do 1. septembra u znaku Vodolije, a potom prelazi u znak Jarca do 11. oktobra. Retrogradno kretanje Plutona nas poziva da se pozabavimo sa onim što je toksično, negativno i samodestruktivno u nama. Mogli biste postati zainteresovaniji za rešavanje ovih kompulsivnih ponašanja i zavisnosti.

Ovan

Za Ovnove bi društveni život mogao postati intenzivniji. Ovo je dobar period da proverite koliko su ovi odnosi zdravi ili toksični za vas. Takođe, biste mogli da razmišljate o dugoročnim željama i da se pozabavite nekom novom idejom koja će se u potpunosti razlikovati od onoga u čemu ste se kretali godinama.

Bik

Mogli biste postati svesni načina na koji ste potencijalno dolivali ulje na bilo koju rasplamsalu vatru na vašem profesionalnom putu. Vreme je da iskorenite negativne obrasce i ponašanja koristeći samorefleksiju. Mogli biste doživeti transformaciju po pitanju svojih sistema verovanja i lične filozofije, Bikovi.

Pluton kreće retrogradno: Blizanci

Retrogradni Pluton će uticati na način na koji posmatrate svet. Težite da proširite svoje vidike, filozofije kojih se pridržavate i koje zastupate i sve u šta ste snažno verovali. Ovo bi moglo da izaziva nelagodu, ali je vredno pozabaviti se tim. Vi ćete istraživati duboko ukorenjene emocije povezane sa seksom i zajedničkim resursima.

Rak

Meditacija bi vam mogla pomoći u tome da prebrodite period koji dolazi. Ako otkrijete koren svojih strahova, nesigurnosti ili bilo čega sličnog vas može osloboditi. Razmislite o vašem ponašanju, misaonom procesu ili dinamici koja inhibira dugoročni rast u odnosima jedan na jedan. Ova faza je odlična za bolje razumevanje sebe u odnosu na druge.

Lav

Retrogradni Pluton će učiniti da se zapitate kako se odnosite prema ljudima i da li sputavate određene odnose. Možda ste sebi govorili određenu priču o tome šta želite ili ne želite i da li ste previše opsesivni. U svakom slučaju, očekujte velike unutrašnje transformacije sada. Pokušajte da ukinete nezdrave navike jednom zauvek.

Devica

Imaćete priliku da razmislite da li vam određene svakodnevne navike dobro služe i ostavljaju vam se osećate moćnije i da imate kontrolu ili sasvim suprotno. Razmislite i prilagodite se svojoj intuiciji. Istražite koje obaveze biste mogli da prekinete ili ponašanja koja biste mogli da prevaziđete kako biste još potpunije zakoračili u svoju kreativnu moć.

Pluton kreće retrogradno: Vaga

Bićete primorani da se borite za sebe na veoma kreativan način i da pri tome budete veoma samouvereni. Posvetite se onome što se dešava u vama i onome što zaista želite da kažete i što bi vam moglo stajati na putu da projektujete svoje strasti i kanališite svoje emocije u umetnički izraz. Sa druge strane, ovo je pogodno vreme da se izborite sa emocionalnim problemima koji su nastali u porodici ili u detinjstvu.

Škorpija

Koliko je u vašim odnosima zastupljena moć, kontrola i nivo toksičnosti koja mogu biti ukorenjena u porodičnoj dinamici. Sada imate priliku da iskorenite ovu tamu. Mogli biste da otkrijete da uverenja koja imate o sebi nisu istinita i da je vreme da realno sagledate sliku o sebi. Zaslužujete da budete sebi na prvom mestu, pa nemojte strahovati da sebi date prostora za to.

Strelac

Teško ćete tolerisati razgovore na površinskom nivou i to više nego obično. Intenzitet Plutonove energije se ogleda u tome kako komunicirate sa drugima, učite, trgujete i upijate informacije. Dajte sebi vremena da razmislite o tome kako možete da postignete pobedničke rezultate, a da ne budete strogi prema sebi. Imaćete priliku da steknete jasnoću oko ponašanja, obrazaca i navika koje vas sputavaju kada je u pitanju zarada.

Jarac

Problemi moći i kontrole mogu da ometaju vaše funkcionisanje sa ljudima u vašoj okolini. Preispitajte prioritete i zapitajte se da li novcu zaista pripada prvo mesto. Kada Pluton uđe ponovo u vaš znak, moći ćete da se pozabavite nedovršenim psihološkim radom u vezi sa kreiranjem ličnog brenda i jačanjem samopouzdanja.

Pluton kreće retrogradno: Vodolija

Pošto je Pluton već dugo u vašem znaku vama transformacije nisu nepoznate. Sada jasno vidite sebe i znate kako želite da se predstavite svetu. Ovo će za vas biti mirniji period, pa razmislite kako najbolje da postupite kada jesen stigne. Kada Pluton pređe u znak Jarca, iskoristite to vreme da se pobrinete za svoje mentalno zdravlje i da istražite svoje snove.

Ribe

Retrogradno kretanje Plutona će vam zaista omogućiti da se pozabavite radom na sebi, naročito kada su u pitanju dugotrajni emocionalni ožiljci i nezarasle rane na srcu kojih pokušavate da se oslobodite. Pored toga, očekujte značajnu samorefleksiju oko vaših platonskih veza i onoga što vam je potrebno da biste osećali povezanim, viđenim i usredsređenim kada se pojavite kao deo tima.

 

Izvor slike: AntonioGuillem/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate