Swarovski je predstavio novu kolekciju održivog nakita

28. aprila 2023.

| Hana Dunđerov
Swarovski predstavio "Hiperbolu", svoju novu kolekciju održivog nakita

Ovog meseca, Swarovski nastavlja svoju potragu za kombinovanjem sofisticiranog i poželjnog dizajna nakita i održivosti. Nova kapsula koju je predstavila austrijska kuća sastoji se od živopisnih komada napravljenih od recikliranih materijala.

Swarovski je osnovan 1895. godine i poštovanje životne sredine je oduvek bio osnovni princip za njega. Njegov osnivač Daniel Swarovski je zasadio seme ove odgovorne posvećenosti, a danas je to nasleđe koje brend i dalje održava.

Poslednjih sezona Swarovski je  pokazao još snažniju želju da smanji svoj uticaj na životnu sredinu. Njegova nova kolekcija je deo ovog pristupa.

Swarovski i održivi nakit

Cela kolekcija pod nazivom Hiperbola sastoji se od  prstena, narukvice i tri para minđuša: svaki od ovih komada je napravljen od recikliranog metala. Austrijska kuća na taj način ispunjava svoju misiju u pogledu eko-odgovornog opredeljenja. Istovremeno, ona reafirmiše svoj stil stvarajući šik komade.

Jer Swarovski nikada ne ignoriše estetiku, a Hiperbola je još jedan dokaz da je moguće kreirati ekološki prihvatljive i lepe proizvode.

Kako izgleda Swarovski kolekcija održivog nakita?

Najlepši komad ovog asortimana je  elegantni par minđuša sa priveskom sa belim kamenjem. Svojim talasastim oblikom, minđuša izgleda kao par krila nežno postavljenih na ušnu resicu.

Uz minđuše, tu je i koktel prsten istog oblika.

I, naravno, narukvica…

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: JoernPollex/Stringer/GettyImagesEntertainment