Nikada ih ne nosite: 5 novogodišnjih komada nakita koji odaju nedostatak ukusa

05. децембар 2023.

| Jelena Mladenović
Nemojte dozvoliti da u novogodišnjoj noći izgledate staromodno

Elegantna odeća ne može biti potpuna bez novogodišnjeg nakita, jer nam se bliži novogodišnja noć u kojoj treba da sijate najsjajnije.

Upravo za takav izgled, zaslužne su svetlucave minđuše, narukvice, prstenje, lančići i ogrlice, koje devojke sa posebnom ljubavlju biraju za večernju haljinu.

Pažljivo odabran nakit može učiniti da vaša celokupan stajling izgleda impresivno i skupo, ili, obrnuto, da izgleda smešno i ne tako glamurozno.

Kako ne pogrešiti i pokvariti odevnu kombinaciju jednim komadom nakita? Lako! Oslobodite se ovog nakita, inače će odmah otkriti nedostatak ukusa, a to nije ono što želite u najluđoj noći.

Broš sa cirkonima ili kamenjem

Broševi u obliku životinja, ptica ili insekata, ukrašeni kamenjem ili cirkonima, neopozivo su van mode, jer su jeftini i pojednostavljuju vašu sliku u javnosti.

Ipak, dizajneri su broševima dali vetar u leđa,  pretvorivši ih u graciozno cveće koje podseća na žive božure i ruže, zato ukrasite vrat, revere jakne i zglobove bujnim cvetom bez ustručavanja.

Minđuše u boho stilu

Duge minđuše u boho stilu, koje podsećaju na perje i ptičja krila, neprikladne su za Novu godinu. Na kraju krajeva, boho govori o lakoći, vazduhu i slobodi, što ni na koji način nije povezano sa večernjim kodom oblačenja.

Zamenite takav nakit visećim minđušama, ukrašenim kamenjem, neka bude srebro ili zlato. Uz njih birajte jednostavne ogrlice i prstenje, ali ovde je glavna stvar da ne preterujete.

Komplet nakita

Komplet, ili set nakita, nošen je 2010-ih, kada je bio na vrhuncu popularnosti – sve žene sa stilom su tražile harmoničan ansambl ogrlice i minđuša.

Spektakularne minđuše naših poznatih dama – Evo kako one nose ovaj nakit

Međutim, ako taj isti komplet nosite danas, rizikujete da uništite večernju odeću i pretvorite je iz elegantne u staromodnu.

Moderne devojke ne biraju iste ogrlice, narukvice i minđuše da odgovaraju njihovim haljinama, jer je najzanimljivija stvar prilikom kreiranja stajlinga eksperimentisanje.

Na primer, izaberite bisernu ogrlicu i potražite delikatne minđuše na klik ili isprobajte kombinaciju velikih, masivnih minđuša sa sičušnim priveskom na lančiću.

Kombinacija srebra i zlata

Mnoge devojke prave ovu modnu grešku ne primećujući kako im to kvari izgled – govorimo o kombinaciji zlatnog i srebrnog nakita.

Postoje legende o kombinaciji dodataka od različitih metala: Oni donose neuspehe i nevolje, izazivaju emocionalnu nestabilnost i napetost, ali sve je to ezoterično.

Sa stilske tačke gledišta, srebro je jeftinije od zlata, zbog čega je važno odabrati nakit od istog materijala i boje.

Sat sa kožnim kajišem

Postoji samo jedan sat koji će vaš izgled učiniti besprekornim – to su klasični dodaci od legura i metala.

Swarovski je predstavio novu kolekciju održivog nakita

U 2024. preporučujemo da se oprostite od onih ukrašenih kožnim kaiševima, jer izgledaju neukusno i smešno, posebno u kombinaciji sa večernjom haljinom.

Odabirom zlatnih i srebrnih satova, efektno ćete istaći svoj izgled i lako odabrati nakit koji mu odgovara.

Osim toga, oni su deo ne samo prazničnog oblačenja, već i poslovnog.

Izvor slike: Photo by Saeed Anahid on Unsplash