1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Novogodišnje ideje za plus...

Novogodišnje ideje za plus size devojke: 5 saveta stilistkinje, bez dijete pred doček

27. новембар 2023.

| Jelena Mladenović
Ne plašite se da zablistate u novogodišnjoj noći u svojoj koži

Novogodišnje kombinacije za doček 2024. godine, trebalo bi već da se nađu na spisku obaveza, ukoliko ne planirate da najluđu noć provedete u pidžami pod jorgan planinom.

Ipak, izbor večernjeg izgleda za plus size devojke, izuzetno je težak zadatak, a da biste olakšale sebi potragu, stilistkinja Katju Geršuni, podelila je efikasne tehnike iz sopstvenog iskustva.

Kako devojke sa oblinama mogu da izgledaju savršeno stilizovano i osećaju se dobro u svojoj koži u noći Nove godine, bez da drže dijetu pred samu proslavu?

Savet 1: Odredite svoj tip tela

Pre svega, morate prihvatiti svoj trenutni izgled, videti svoje parametre i razumeti koja je veličina idealna. Ako po navici uzimamo manju veličinu, nećemo izgledati privlačnije.

 Novogodišnje kombinacije za doček 2024. godine

Čak ćete izgledati i sebi i drugima p malo smešno. Zbog toga predlaže stilistkinja da ozbiljno shvatite svoje mere i pronađete odeću tačno prema vašoj figuri, određujući njen tip.

Savet 2: Naglasite svoje prednosti

Naglasite svoje prednosti, odnosno, deo tela kojim se najviše ponosite i sakrijte one zbog kojih vam je često neprijatno u javnosti.

Ako imate oblik kruške (vitka ramena, tanke ruke, male grudi, tanak struk, ali obimne bokovi i jake noge), akcenat treba da budu ruke i dekolte.

Prikladna bi bila haljina sa dekolteom u obliku čamca ili haljina sa golim rukama i veoma dubokim dekolteom.

U ovom slučaju, bolje je sakriti kukove, na primer, sa dubokom suknjom. Ili ovu vrstu figure možemo naglasiti pripijenom odećom ili suknjom u obliku olovke.

Koji materijali stanjuju, a koji dodaju kilograme – Kamuflirajte višak za tili čas

Ako je vaša figura „staklena“ (vitke noge, ali široka u predelu ramena), predlaže se da nosite obimni sako (sjajni, šljokičasti, somot) i kratke šortseve (ako vam noge to dozvoljavaju).

Dodajte visoke potpetice svojoj odeći i izgledaćete fenomenalno.

Ako vaša figura podseća na „jabuku“, onda će vam u pomoć priskočiti haljina A kroja, birajte haljine, bluze i majice koje su sečene ispod grudi. Dodajte narukvice, minđuše i zapanjujuće cipele.

Savet 3: Ne plašite se boje

– Moja mantra svim devojkama, a posebno plus size – ne bojte se sjaja, ne plašite se boja, ne plašite se da budete primetne.

Sada naše društvo misli da ako imate više od 46 godina, treba nositi- samo tamno crnu boju, da se ne vidi. Ovo nije u redu – kaže stilistkinja.

Dozvolite sebi da nosite boju, dozvolite sebi da budete svetli i primetni. Ali sa složenim nijansama, samo budite pažljive. Ako niste stilista i nemate dovoljno iskustva, možete to da zeznete i učinite sebi medveđu uslugu.

Savet 4: Dodatna oprema i lude cipele

Čak i najdosadnija i najjednostavnija odeća može se spasiti svetlim dodacima i cipelama. Nemojte se plašiti boja i oblika, upotpunite svoj izgled narukvicama i minđušama, torbicama. Pored toga, obratite pažnju na cipele.

Manekenke s oblinama koje su unele revoluciju u modni svet

Može biti najfantastičnija, onakva kakvu nikada nećete nositi u svakodnevnom životu. Ali u isto vreme, cipele treba da budu udobne i zgodne za vas.

Savet 5: Glavni savet!

– Trenutno sam i sama u fazi prihvatanja sebe i svog tela. Ugojila sam se, a ovoga puta ne želim previše da zlostavljam svoje telo, kao što sam to uvek činila tokom svoje televizijske karijere.

– Bila sam na monstruoznim dijetama, radila sam iscrpljujuće kardio vežbe, bila sam neverovatno zabrinut zbog toga, osećala sam se inferiorno, jer sam se ugojila.

– Imala sam zdravstvenih problema zbog nedostatka ishrane i stresa. Tako da sam ovog puta odlučio da želim da ponovo razmislim o svom odnosu sa svojim telom.

– I sada crpim ogromnu podršku zapadnih influensera, od plus size modela, i sama verujem da žena koja ima drugačiju figuru i drugu veličinu (a ne idealnu koja je prihvaćena u našem društvu) takođe ima pravo da smatra sebe lepom, ženstvenom, poželjnom.

– Ona ima pravo da ima samopouzdanje i da bude takva. I znajte da je lepa. A naša figura, naše telo je naša posebnost. A naše telo je više od tela. Volite sebe i dozvolite sebi da budete srećne – zaključila je stilistkinja Katju Geršuni.

Izvor slike: Photo by Michael Dam on Unsplash